Jump to content

Zakon o probaciji


zvijezda722

Preporučene objave

Poštovani,

moj otac se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od 10 mj. od čega su prošla dva. Može li tražiti zamjenu ostatka kazne za rad za opće dobro, tj. vezano uz ovaj novi zakon o probaciji? Zvala sam probacijski ured u svom gradu, Centar za izvršenje kazni zatvora pri Županijskom sudu, Ministarstvo pravosuđa itd ali baš i nemaju odgovore. Rekli su mi samo da nakon polovine trajanja kazne može tražiti uvjetni otpust ali to je tek za tri mjeseca pa me zanima može li se štogod ranije učiniti. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nalazi se u Rijeci. Dakle, mislite da nema šanse da prije izađe, najranije kad nude 8 mj.? Ne znam kome bih se više obratila a zaista nemam novca za odvjetnika pa pokušavam sama istražiti. Može li barem pisati molbu za drugu kaznionicu? Ako da, piše li to on, ili mogu i ja? Kakve su šanse da ga premjeste u Valturu? I možete li provjeriti ovo za uvjetni otpust? Ispričavam se na toliko pitanja.

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

redovnim putem tesko.

 

od pretprosle godine zatvorenici nemaju pravo pisati prijedloge za premjestaj, to pise i predlaze kaznionica. Buduci su ga zbog male kazne i vjerojatno po mjestu prebivalista stavili u Rijeku, malo je vjerojatno da ce dobiti premjestaj u Valturu na ovako kratku kaznu. Da su smatrali shodnim, uputili bi ga tamo odmah.

Odvjetnik u vezi s izdrzavanjem kazne ne moze uciniti nista sto zatvorenik ne moze uciniti i sam, osim stvoriti nepotrebni trosak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! Nadali smo se Valturi jer živi 5 km od Valture, a Rijeka nam je 100 km, a i puno je slobodnije tamo, imao bi mogućnost rada što u Rijeci nema. A ima li kakve veze što s njim živi moja sestra koja je student? Nije maloljetna, ali studira i ne može se sama financirati. Svaki put kad me zove (jednom tjedno) kaže mi neku novu informaciju koju ja onda cijeli tjedan istražujem i raspitujem se. U svakom slučaju, hvala Vam na odgovoru! Ukoliko budete imali nekih novih saznanja, molim Vas da mi javite. I j da, još samo jedno pitanje. Nakon koliko bi mogli očekivati da ga puste na vikend kući, tj, postoji li realna mogućnost za to uskoro?

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija