Montii objavljeno: 22. siječanj 2013. objavljeno: 22. siječanj 2013. Pozdrav! Zanima me nešto vezano za zakonodavstvo BiH, ali buduci da je vecina zakona i dalje gotovo ista, vjerujem da biste mi vi mogli pomoci. Naime, nedavno je u županiji zapadno-hercegovačkoj pokrenut strajk prosvjetara, to je trajalo desetak dana dok vlada županije nije uputila opcinskom sudu zahtjev za ocjenu zakonitosti. Danas je sutkinja donijela rješenje prema kome se strajk proglasava nezakonitim, a u obrazlozenju stoji (barem prema pisanju lokalnih portala) da je se sutkinja pozvala na konvenciju o pravima djeteta i pravo djece na obrazovanje itd. E sad, nezz mozda sam u krivu, ali meni se ovo cini poprilicno apsurdnim. Zar nije tako u potpunosti onemoguceno pravo na strajk prosvjetnih radnika opcenito, i zar se u takvom postupku uopce moze pozivati na bilo što, osim na Zakon o strajku - u kome je i navedeno tko ima pravo podnijeti zahtjev za ocjenu zakonitosti strajka ukoliko strajk nije proveden prema odredbama toga zakona i odredbama kolektivnog ugovora. Na kraju krajeva nije da nisam upucen u korumpiranost lokalnog sudstva koje je odavno poprimilo groteskne razmjere, ali kao sto rekoh nisam dovoljno upucen u pravila samog postupka niti sam uspio dovoljno toga proguglati. Također u rješenju stoji da pravo na zalbu istice u roku od 15 dana, ali da rješenje odmah stupa na snagu i da se strajk mora odmah obustaviti, sto mi se također cini nelogicnim. Citiraj
Montii odgovoreno: 22. siječanj 2013. Autor odgovoreno: 22. siječanj 2013. ukoliko se ne radio o izvanparnicnom postupku neka moderatori prebace temu gdje vec smatraju da spada, pretpostavljam u radne odnose, mediji su uglavnom izvjestavali da je u pitanju izvanparnicni postupak Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.