Jump to content

Povrat poreza


Eddy0608

Preporučene objave

Postovanje.

 

Imam pitanje u vezi povrata poreza. Zaposlen sam preko programa stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa od 1.12.2011. Da li ja imam pravo tražiti povrat poreza? Naime to mi je prvo zaposlenje, pa totalno nisam u toku s time. Pitao sam barem 20 ljudi i naravno dobio 20 različitih odgovora, pa ako neko zna molio bih odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

moje se pitanje tiče obračuna poreza tj. poreznog odbitka u slučaju otpremnine. Naime, 15.07.2012. mi je prestao radni odnos (odbila sam ponuđeni novi ugovor o radu s novim lošijim radnim mjestom, trenutno ih tužim) isplaćena mi je otpremnina ali obračunata bez olakšica koje bi se trebale obračunati na otpremninu , korišten samo osobni odbitak kao kod redovne plaće( 4.840,00 kn umjesto 6.400,00 x 8 god. rada kod tog poslodavca.).

Na moj upit , iz tvrtke mi bahato odgovoreno da se to obračunava kao plaća i da ovo nije poslovno uvjetovan otkaz. Kod HZZ-a , kod prijave i ostvarenja prava , i u njihovom rješenju o isplati naknade za nezaposlene piše da je ovo poslovno uvjetovan otkaz. Ugl. ja sad radim prijavu, po primljenom IP obrascu vidljivo da se koristio osobni odbitak 4.800,00 kn i ne vidim gdje u poreznoj prijavi sada mogu napisati iznos olakšice/odbitka za otpremninu?

Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija