Jump to content

spriječiti brisanje tvrtke, kako?


argo

Preporučene objave

Pozdrav,

moj brat je vlasnik tvrtke za koju je pokrenut postupak brisanja po službenoj dužnosti, oglas je objavljen na webu 8.1.2013. iz razloga što tri godine nisu predavana financijska izvješća. Tvrtka nema zaposlenih ni imovine i ne posluje.

 

Svjesni smo da fin. izvješća nisu predavana, no mi bi smo željeli spriječiti brisanje jer od 1999. vodimo sudski spor protiv države (zbog kojeg smo i zapali u poslovne probleme) koji do danas nije okončan. Do sada smo dobili dvije presude u našu korist no VTS je obje ukinuo i vratio treći puta na ponovno suđenje na TS Zagreb. Prvo ročište do danas nije sazvano, a prošlo je već godinu i pol.

Svjesni smo da se brisanjem tvrtke brišu i svi sporovi

 

Namjeravamo uložiti prigovor pa me zanima može li postojanje takvog sudskog spora odložiti brisanje tvrtke barem do okončanja spora i pravomoćnosti presude?

Na koji način sročiti prigovor?

Može li moj brat uložiti prigovor i kao vlasnik tvrtke, ali i kao privatna osoba koja ima interes da se tvrtka ne obriše?

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U kratko... Predati sva financijska izvješća za javnu objavu, kad to obrade u FINI, napišeš Zahtjev za Izvadak iz registra a u svrhu podnošenja dokaza o ispunjavanju obveze podnošenja godišnjih financijskih izvješća s propisanom dokumentacijom radi obustave postupka odnosno podnošenja Prigovora na brisanje iz sudskog registra uzeti originale izvadaka iz registra godišnjih financijskih izvještaja i priložiti ga prigovoru i poslati na trgovački sud... i to je to. Budi slobodan nazvati sve uključene institucije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija