Jump to content

Prometna nesreća


korisnik335

Preporučene objave

situacija je ova: dolazimo do raskrsca sa semaforima, stojimo u traci za lijevo i nakon sto se upali zeleno, priblizimo se, cekamo auto ispred koji propusta vozilo iz suprotnog smjera koji ide ravno i nakon toga krecemo za njim. u to trenutku dolazi jos jedan auto iz suprotnog smjera i udara u nas auto. naravno, krivi smo mi koji smo uzeli prednost. steta na autu je velika, posto smo se mi kretali brzinom od mooozda 10km/h. sigurni smo da je njegova brzina bila puno veca od dozvoljene. tragovi njegovog kocenja su 10m i prema tome policija ne poduzima nista. mene zanima da li je moguce pomocu vjestaka ili koga vec utvrditi da je njegova brzina bila puno veca od dozvoljene i pritom barem podjeliti krivnju za nesrecu.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osjećaj brzine nadolazećeg vozila je vrlo subjektivan osjećaj. Samo vještak može svojim nalazom i mišljenjem može utvrditi sve okolnosti koje su doprinijele prometnoj nezgodi. Vještačenjem samo štete na vozilima se ne može utvrditi ni približna brzina. Potrebno je nešto više podataka osim oštećenja i duljine tragova kočenja. Pregledom fotografija oštećenih vozila i analizom skice koju je napravila policija s visokom točnosti se može utvrditi brzina kretanja vozila u trenutku reagiranja vozača.

Vještačenje se u pravilu radi na zahtjev suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija