Jump to content

Skrbnistvo, izvanbracna zajednica


marija202

Preporučene objave

Sa bivsim smo bili zajedno 5god u vezi iz koje imamo dijete od 3god. Zivjeli smo zajedno, ali smo dijete i ja bili prijavljeni na adresi mojih roditelja i dijete ima moje prezime.

 

Dijete je rodjeno u drugoj drzavi gdje joj se od rodenja i vodi kao glavno prebivaliste, ali imamo Hrv drzavljanstvo obje, ali zivimo u drugoj drzavi (EU), a u HR provodimo praznike.

 

Sad, sa bivsim smo prekinuli pred godinu dana, ja se odselila iz stana gdje smo u HR zajedno zivjeli, ali jos do sada nismo nista sluzbeno rjesili sto se tice skrbnistva itd.. dijete zivi samnom u drugoj drzavi, kako je ubiti i prije isto bilo dok smo i bili zajedno,al vikende i dalje provodi s tatom..

 

Zanima me gdje moram ici predati papire za skrbnistvo i sto tocno sve trebam od papira jer ne mogu na vise od 1,2 preko tjedna doci u hrv i da probam barem predat sve u jednom danu..

I jos me zanima, sto se tice vidjanja tate i djeteta, s obzirom na to da mi zivimo u drugoj drzavi, po zakonu kolko je cesto ja moram dovozit njemu u hrv ili mora on doci si po nju ili kako to funkcionira?

 

Hvala Unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija