Jump to content

Nasposobnost za rad?


TropicoTM

Preporučene objave

Poštovani pozdrav,

 

Radim u jednom trgovinskom lancu 4 godine. Prije dvije godine prilikom rada na poslu "zaradija" sam herniju diska. Nešto poslje toga sam se i operirao pa nastavija daljni radni odnos. Međutim bolovi su prisutni, u zadnje dvije godine sam bio 4 puta na fizikalnim terapijama a posao obavljam uz jače fizičke bolove u lumbalnom dijelu. Do prije par mjeseci imao sam razgovor sa nadređenim. Objasnio sam mu situaciju i tražio otkaz o radu. Poručija mi je da u tom slučaju je najbolje da se rastanemo i ponudija mi je >sporazumni otkaz< a uz njega i jednu i pol plaću...Upitao sam ga dal otkaz mogu dobiti od strane poslodavca na što je odgovor bija negativan. Jedino mi preostaje da potpišem sporazumni otkaz i time ne ostvarim barem naknadu sa Hzzo-a.

 

Dal uopće u ovakvoj situaciji imam nekakvo pravo a da se ne dotiče sporazumnog otkaza?

 

Hvala,

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

isprike na upadu ali naslov teme odgovara dosta dobro onom što me zanima.

 

mama radi u jednom trgovačkom centru, koji očito ne ostvaruje njima 'gore' zadovoljavajuće rezultate pa pokušavaju riješiti se starijih radnika/ca i instalirati mlađe a isto tako da svi radnici rade sve poslove, pa bi vjerojatno i nešto smanjili radnu snagu tj podijelili otkaze.

 

eh sad, mami je u opisu posla tj radnog mjesta blagajnik/prodavač, međutim ima slušni aparat i 80% slušne invalidnosti. čuje dobro da se razgovara sa svojim kolegama, ali na blagajni nije sposobna raditi, za to i ima liječničku potvrdu s medicine rada. radi u tom trg. centru preko 10 godina i nikad do sad s tim nije bilo problema.

 

pokušavaju joj 'odozgo' smjestiti kajlu da ide na medicinu rada i da je proglase nesposobnom za rad u prodajnom prostoru, čime bi, vjerujem, sama sebi potpisala 'smrtnu presudu', tj otkaz kao nesposobnoj za rad.

 

ima tu liječničku potvrdu koja kaže da je sposobna za rad kao prodavač, ali ne kao blagajnik.

 

mene zanima koje su opcije, tj na koje bi se načine mogla osigurati da ne dobije otkaz ili barem da čak i ako ga dobije, može firmu tužiti da joj nisu omogućili uvjete rada.

 

ja sam mislio da bi pisala preporučeno službeno pismo firmi u kojem traži od nje da joj se omogući rad na blagajni kao osobi sa slušnim problemom (npr. postavljanje mikrofona na kasi i bluetooth slušalice kojom bi pojačala glasove kupaca a istovremeno smanjila okolnu buku, te da joj se u softveru kase omogući da prilikom nekakvih grešaka, kasa umjesto da pišti visokim zvukom, ispisuje na ekranu poruke greške).

 

ako bi tako postupila, bi li kasnije mogla reći da je izašla u susret firmi i htjela raditi posao koji su od nje zahtijevali, ali joj oni nisu htjeli omogućiti uvjete za taj rad?

 

hvala na bilo čemu korisnom, a otvaraču teme se ispričavam za upad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija