Jump to content

nemogućnost dogovora između 2 brata


ancica123

Preporučene objave

Poštovani,

 

stvar je poprilično komplicirana.naime, ja sam kćer jednog od 2 brata koji se nakon očeve smrti ne mogu dogovoriti oko podjele imovine. Zabrinuta sam jer dolazi do stalnih sukoba i htjela bih da se cijela stvar koja traje već 9 godina konačno riješi. dakle, u pitanju su dvije kuće, ne znam koliko zemljišnih čestica i poljoprivredni strojevi. Najveći je problem taj, što mome stricu ništa nije dovoljno,uvijek traži više.trenutno živimo u istoj kući, stric je u prizemlju s obitelji, mi smo na katu.kuća je velika,ima još i tavan i podrum, dvije garaže, veliki vrt, dvorište i dvorišne zgrade. Zanemarivši zemljište, moj otac je predložio da njemu ostane ta kuća, a mi da odemo u drugu kuću, u kojoj je trenutno baka, dakle, brinuli bi se i o baki. ta kuća je također velika,ali u jako lošem stanju.znači,potrebno je prvo puno ulaganja da bi se u nju mogla useliti peteročlana obitelj.tamo je moj otac već podosta uložio u dvorišne zgrade ( jer imamo podosta stoke ) i bilo bi nam svima jako teško da to sve sad pripadne stricu. Zanima me na koji način bi se moglo osigurati da postignemo dogovor ovako kako bi to htjela moja obitelj i da svi imamo svoj mir,a da nije stvar razgovora pošto je to nemoguće?

Ispričavam se na podužem tekstu, skratila sam maksimalno.

Hvala na razumijevanju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se bake tiče, nisam 100% sigurna, ali mislim da ona ima doživotno pravo uživanja na sve što je pripadalo djedu. A što se tiče moga upita, nisam znala kako drugačije postaviti pitanje jer po meni bi bilo realno da svaki dobije jednu kuću. Nudi mu se vrjednija kuća,ali ni to mu nije dovoljno. On želi jednu cijelu i pola druge. A što s nama? Da ostanemo na ulici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija