Jump to content

Otkaz kao tehnološki višak, otkazni rok i bolovanje radi komplikacija u trudnoći


maja33

Preporučene objave

Krajem ovog mjeseca u firmi u kojoj radim na neodređeno šest godina prestaje potreba za jednim djelatnikom. Smanjuje se opseg posla i direktor nam često usputno komentira kako će jedna od nas ostati bez posla. Mora li mi on dati otkazni rok (zakonski propisan) ili mi jednostavno na kraju mjeseca može reći da sam tehnološki višak i dati knjižicu u ruke, s obzirom da nije potpisnik kolektivnog ugovora i do sad se vadio tom isprikom. Isto tako me zanima mogu li ja u tom otkaznom roku otvoriti bolovanje zbog komplikacija u trudnoći (ili neprilagođenog radnog mjesta), jer sam trenutno u petom tjednu trudnoće. Do sad još nikad nisam bila na bolovanju, niti na godišnjem odmoru. Sve slobodne dane sam morala odraditi. :boli: Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Direktora ne opravdava nijedna isprika da ne postupa po zakonu a to znači pisani otkaz, otkazni rok i otpremnina.Vi možete otvoriti bolovanje prije i posljie otkaznog roka naravno ako vi budete tehnološki višak.Ako otvorite bolovanje prije uručenja otkaza (kao tehnološki višak )otkaz ne stupa na snagu i naravno ne teče otkazni rok. Ako otvorite bolovanje u otkaznom roku ,otkazni rok ne teče za vrijeme bolovanja. Naravno bolovanje otvara izabrani liječnik na preporuku ginekologa.

Želim svako dobro vama i vašoj budućoj bebi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronašla sam u Zakonu o radu da poslodavac ne može otkazati ugovor o radu trudnici ukoliko je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje ovih okolnosti, ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o trudnoći. :cager: Prema ovome, ja sam zaštićena, nakon što preživim direktorov bijes kad čuje da sam trudna. Ispravite me ako griješim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija