Jump to content

Razvod braka i podjela imovine


vojska spasa

Preporučene objave

Ukratko, molim za savjete oko dvije situacije

 

1. stan je kupljen prije sklapanja braku novcem u omjeru 85% supruga / 15% ja. Svi novci su izvučeni iz čarape, a stan glasi na suprugu kao "večinskog vlasnika". Sada mi ne priznaje moj ulog od 15%.

Nakon sklapanja braka stan je uređen zajedničkim novcima (cca 10%) vrijednosti stana - dakle 5%+5%. Raspolažem svim kopijama računa i transakcijama novca sa svog tekućeg računa za uređenje stana.

Pitanje je, da li se mogu na osnovu tih 5% uloženih za uređenje i pod pretpostavkom da tužbom preko suda dokažem ulaganje istog, upisati kao suvlasnik stana srazmjerno uloženom novcu te da na taj način prisilim suprugu da mi prizna onih 15% uloženih u kupnju stana?

Hvala.

 

2. drugi stan je kupljen na kredit u braku te se redovno otplaćuje od zajedničkih sredstava. Supruga je upisana kao jedini vlasnik.

Pitanje je, da li je moguće podnijeti zahtjev za utvrđivanje bračne imovine, 50/50 po pitanju konkretnog stana, bez ili prije podnošenja zahtjeva za razvod braka?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potpisali smo zauvijek, jel?

ljubav=ludost

Ja sam upisivao novac i pokretnine.

 

Ono što mi ostaje nejasno vezano za točku 1. je, da li je eventualno obeštećenje za novac uložen u uređenje stana isključivo limitirano na finacijsko obeštećenje u smislu povrata uloženog novca ili se može sporni dio pretvoriti u suvlasništvo u odgovarajućem udjelu na stanom koji je uređivan tim novcem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija