Jump to content

odgovornost odvjetnika


Anđeo

Preporučene objave

Dragi moji,

 

 

Pokrenula sam tužbu protiv bivšeg poslodavca, koji je činio sve i svašta (teški oblici mobinga) kako bi me udaljio sa radnog mjesta i prisilio da dam otkaz.

Kako se to nije dogodilo, on je meni dao otkaz, prvo me sileći da potpišem sporazumni raskid, što sam odbila, a na kraju je ispalo da sam višak radne snage, što naravno nije slučaj, jer sam kao prvi zaposlenik firme, sve samo ne u tom statusu.

Pokrenula sam tužbu protiv odluke o poslovno opravdanom otkazu bivšeg poslodavca, nakon čega su uslijedile telefonske prijetnje, dolazak ispred zgrade,…

Bila sam ustrajna i zatražila svoju pravdu na sudu. Nakon 2 ročišta i nikakvog stava tuženikovog odvjetnika, osim da je moj odvjetnik zakasnio sa tužbom!!!

Moj odvjetnik je računao 30 dana od mog prigovora na odluku – dane je računao od dana kada je poslodavac to zaprimio, a tuženikov odvjetnik je mahao sa nekakvom presudom vrhovnog suda u kojoj stoji da se dani računaju od dana otpreme na pošti (?).

Odlukom neodlučnog suca (bila su 2 ročišta) tuženik-ugnjetavač je izvojevao pobjedu!?!?!?!

Ono što me zanima je sljedeće (nije vezano uz radno pravo, jer ono kao takvo samo deklarativno postoji u RH):

 

  1. Tko radi selekciju „nepravovremenih podnesaka“? U primjerice postupcima javne nabave ili natječajima za posao ili bilo koje vrste, utvrđeni su rokovi, koji, ukoliko se ne ispoštuju u momentu dok još nema nikakve odluke o ocjeni (učinjenog, odnosno procjeni kandidata pri izboru za određeno radno mjesto,…), već smo u fazi prikupljanja podataka, svu zakašnjelu dokumentaciju zaprimamo sa oznakom urudžbiranja, kako bismo imali evidenciju o njihovom kašnjenju. Iste ponude se ne vrednuju u postupku nabave, niti podliježu bilo kakvom ocjenjivanju. Meni se čini da na sudu netko nije obavio svoj dio posla??? Zar to nisu mogli napraviti bez zakazivanja bilo kakvog ročišta???
  2. Da li je tom stručnom sucu trebalo 2 ročišta da utvrdi da je tužba podnesena izvan rokova?
  3. Tko će snositi troškove ta 2 ročišta? Kontrola pravovremenog zaprimanja tužbi, neodlučni sudac ili ja kao dvostruko oštećena stranka (sustavno me uništavao poslodavac za vrijeme rada, nakon otkaza, i kao finale, na sudu me ponizio jer sam odabrala krivog i nespretnog odvjetnika)?
  4. Moja odvjetnica me „tješi“ sa činjenicom da se mogu naplatiti po njezinoj polici odgovornosti. Da li je netko čuo u praksi za ovakve slučajeve i za slučaj isplaćivanja šteta nastalih zbog lošeg postupanja odvjetnika (po sudskoj presudi neotvaranja sudskog postupka)?

Pomalo sam izbezumljena.

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Odgovor je jasan i ozbiljan,niste dobili parnicu i snosite sve troskove,vasa pitanja nemaju veze sa parnicom koju ste vodili.

Da vam mozda sud ili suprotna strana nebi snosili troskove,i tko ste vi da komentarisete kako je sudac neodlucan.

 

Meni je jako žao kada ljudi ne znaju čitati sa razumijevanjem, to je znak ograničenja na kojem se, na sreću, može poraditi, ali čovjek mora biti svjestan istog.

Želim Vam puno sreće u tom pothvatu, a ja ću pričekati odgovor na pitanje odvjetničke odgovornosti i kako ju naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija