Jump to content

(Ne)isplata novčane naknade za socijalnu skrb


de-pol

Preporučene objave

Molio bih pomoć tj. pravni ili stručni savjet glede slučaja vezanog za ostvarivanje prava iz područja socijalne skrbi. Radi se o slijedećem:

 

Ostvario sam pravo na socijalnu pomoć pri CZSS što između ostalog uključuje i mjesečnu novčanu naknadu (koja za samca iznosi 600 kn). Ta novčana naknada se isplaćuje na kućnu adresu krajem mjeseca (otprilike 22. 23. u mjesecu za prethodni mjesec). U rješenju koje je CZSS donio 24. 4. 2013. godine piše da to pravo ostvarujem od 10. 4. 2013. godine. Pošto mi novčana naknada nije isplaćena do 25. 5. 2013. obratio sam se svom socijalnom radniku sa pitanjem zašto mi nije isplaćena naknada za mjesec travanj na koju po zakonu imam pravo. Socijalni radnik mi je rekao da nemam pravo na novčanu naknadu za mjesec travanj 2013. jer je rješenje donijeto 24. 4. 2013. a CZSS ne isplaćuje novčanu naknadu za par dana u mjesecu. Međutim, u zakonu o socijalnoj skrbi čl. 43 piše da se novčana naknada priznaje od dana podnošenja zahtjeva (u mom slučaju 10. 4. 2013.), a ne od dana kada je doneseno rješenje kako mi uporno tvrdi moj socijalni radnik. Zanima me da li CZSS isplaćuje novčanu naknadu samo za puni mjesec ili se može isplatiti i umanjeni iznos (u mom slučaju za 20 dana u mjesecu bi bilo 400 kn)?

Unaprijed zahvaljujem na svakom stručnom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija