Jump to content

Povrat IVE - sumnja u mutne pooslove (?)


chozao

Preporučene objave

Prije odprilike 2 mjeseca sam popravljao automobil u Italiji zbog prometne nesrece (prijevoz automobila u Hr u takvom stanju, barem u to vrijeme mi se cinio neisplativim).

 

Nakon zavrsenih poslova platio sam autolimara cirka 3000€, u namjeri da dobijemo povrat poreza moj otac je u ne znanju da ce nas troskovi Hr PDV-a doci puno vise nego povrat tal poreza prijavljuje na slovenskoj granici racun, oni javljaju nasima i nasi nas carine, tj. okidaju PDV na djelove posto su djelovi proivedeni u EU.

 

Posto smo to platili, dobili smo pecat na racun potreban da bi se racun mogao ispostaviti limaru i da bi se mogao dobiti povrat talijanske IVE..

 

No vec mjesec dana nas autolimar zavlaci sa isprikama kako je to novost njegovom knjigovođi i da ce mu trebat vremena, svaki put kaze strpite se dan-dva.. i tako vec mjesec, mjesec i pol..

 

Meni je danas palo napamet da on mozda nas zavlaci i namjerno odgugovlaci povrat tog novca zbog naseg skorasnjeg ulaska u EU, posto nisam pravnik ni carinik ne znam u detalje kakvi ce onda vrijediti zakoni za uvoz robe u Hr te da li ce vrijediti ovakvi "sporovi" koji su se dogodili prije naseg ulaska u EU.

 

Kad bi mi netko mogao potrvrditi moje sumnje u nekakvu muljažu od strane autolimara lako bih ga mogao prijaviti (ili barem zaprijetiti prijavom) financijskoj policiji Italije.

 

Iznos koji treba vratiti nije malen (oko 700€).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija