Jump to content

Iznenadna blokada racuna , trebam misljenje , hvala


nara1

Preporučene objave

Poz.

 

Ako netko ima malo vremena i znanja za odgovor bio bih zahvalan. Radi se o blokadi racuna koju sam danas tek saznao da imam kada sam isao podignuti novu visa karticu u erste. Oni su me poslali u Finu da se raspitam o cemu se radi i tamo sam saznao da neki odvjetnik trazi 425 kuna (71 kn bez njihovih kamata) od stare ovrhe za HT koju sam platio prije 2g. (kakti nisam platio sve tj. 71 kunu i sada je to naraslo na 425)

 

Naravno stvar nije tako jednostavna pa cu morati sve objasniti od pocetna nazalost.

 

Prije 5g sam prodao stan i sve sam komunalije prebacio kako spada osim interneta jer me kupac trazio da ce on to napraviti i ja budala vjerovao, *kao, neka ima internet pa si on prebaci sam, da ne ceka* jer se cinio stvarno ok lik. Nakon 2g. od tada, dobio sam iznenada ovrhu (jer su opomene i dalje slali na staru adresu) na 1000 kuna da trebam platiti mada su racuni bili sve nakon primopredaje stana. Al ok tu sam popusio, gnjida nije htjela platiti, mada u kupoprodajnom ugovoru jasno stoji kada sam mu prodao stan i da su racuni nakon toga. Kao *to je tvoj problem, ja sam sada na drugoj mrezi*tuzi me.. itd. I ja sam to platio. Ok.

Zanimljivo kada salju opomene ide na staru adresu mada sam azurirao svoje stanovanje u policiji i u HTu i ostalo. A kada ovrha dolazi onda pogađaju adresu kako spada bez problema.

 

E i sada sto je moj upit.

Ova blokada racuna je kao navodno sto ja nisam u potpunosti platio tu staru ovrhu i sada su narasle kamate za tu njuhovu uslugu. Naravno nisam dobio nikakve obavjesti o tome. Kada sam nazvao HT oni kazu da je sve placeno samo vjerovatno nisam platio jos nekakvih 71 kunu za troskove suda/odvjetnika.

Ali daj plz.. ako sam platio tih 1000 i nesto sitno kuna uplatnicu koja mi je dosla sa ovrhom.. sta nebi sada platio nekih fiktivnih 71 kunu? Nazalost .. kako sam to sve zaboravio nakon 2g nemam niti kopiju uplatnice vise.

 

Ono sto sada meni nije jasno. Ako sam ja tu ovrhu dobio na svoju novu adresu prije 2g , zasto sada unazad 2g nisam dobivao nikakve opomene za tih 71kn ili slicno. Nego su opet išle na staru adresu vjerovatno?

Dal je to neka fora preko koje oni tjeraju vremenski dok ne dođe do ovrhe ili kamate koja njima odgovara pa onda odjednom znaju moju novu adresu (kao rupa u zakonu gdje oni nisu obavezni koristiti zadnju poznatu adresu prebivalista vec salju na staru ako im se hoce) ili?

I također sada je pak neki drugi odvjetnicki ured u pitanju. Pa zar nebi trebao biti isti onaj koji je i na prvom mjestu zastupao HT i kojem kakti nisam u potpunosti platio racun?

I kakav je to jadan sistem da ti Fina blokira racun bez da ima nekakav dokaz da sam ja uopce nesto ignorirao ili dobio na uvid.

 

Uglavnom. Da sam dobio ikakav dokument na uvid. Platio bi i te 71 kune ali sada je 425 kako kazu u fini. I blokiran mi je racun. Nisam jos kontaktirao taj odvjetnicki ured jer sam dosao prekasno doma a i pomislio sam si da je mozda bolje da poslusam neki savjet tu na forumu gdje ljudi znaju nesto o tome jer sam ja totalno neuk i naivan u ovim stvarima. Hvala puno na strpljenju i eventualnom osvrtu na moji mali slucaj.

 

Respect

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija