Jump to content

Regresni zahtjev auto osiguranje - molim HITNU pomoć


postupak1

Preporučene objave

Situacija je slijedeća: prije 14 g. dogodila se saobraćajka u kojoj sam sudjelovao pod utjecajem alkohola 1.63. Nakon koje sam se udaljio od mjesta nesreće. Pošto nisam izazvao nezgodu (prošao kroz zeleno) već je to učinio drugi sudionik (motorist, bez vozačke dozvole, s motorom kojem je istekao redovni tehn. pregled, prošavši kroz crveno svjetlo na raskršću i iza sebe vozeći suvozača koji je također ispao sav polomljen), podignuta je optužnica: I okrivljeni (vozač motora) za izazivanje prometne nesreće čl.272 st.1, i za II okrivljeni (ja) za nepružanje pomoći čl.273 st. 1.

 

Nakon mnogo godina i odlazaka na sudove, na zadnjem koje je bilo u Ilici donešena je presuda gdje se obustavlja moj kazneni postupak zbog nepružanja pomoći zbog zastare jer je proteklo više od 4 g.

 

Za okrivljenog za izazivanje nesreće neznam što je dalje bilo.

 

Nakon toga a prije 5 godina, taj čovjek vozač motora tuži moje osiguravajuće društvo jer traži nekakvu štetu pošto je sav nastradao. Mene pozivaju na ročište u svojstvu svjedoka. Ja ponavljam istu priču kao i na svim suđenjima do sada.

 

Da bi neki dan dobio regresni zahtjev od mojeg osiguravajućeg društva jer su oni isplatili tom liku ogromnu lovu da sam im dužan u roku 15 dana platiti 12 prosjećnih neto plaća ukupno 66.000 kn jer iz utvrđenog činjeničnog stanja proizlazi da sam UZROKOVAO ŠTETU POD UTJECAJEM ALKOHOLA !!???

 

 

Kako sam ja mogao doći iz statusa nikad ni okrivljenog a kamoli optuženog za izazivanje prometne nesreće čl.272 do statusa UZROKOVAO ŠTETU POD UTJECAJEM ALKOHOLA ??

 

Molim hitnu pomoć i što da prvo učinim, od kuda da krenem, i dali je moguće da su na tom općinskom sudu koje je bilo zadnje gdje je moritist tužio moje osiguranje, a ja bio pozvan kao svjedok, dali je moguće da su tu njemu presudili u nekakvu korist i mene optužili, a da ja o tome nisam dobio nikakvo riješenje ni ništa. U regresnom zahtjevu čak piše da je ta fatalna presuda potvrđena i na županijskom sudu u VG a ja o tome nisam nikad ni na koji način obavješten.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija