Jump to content

etažirano tuđe parkiralište na mojoj cestici?


cuko1

Preporučene objave

trebam savjet i uputu...

naime, kupio sam stan prije 2.g. i nedavno sam pregledom digitalnog katastarskog plana po prvi puta vidio tlocrtni izgled cestice na kojoj je sagrađena moja zgrada koja se sastoji od ukupno 3 stana. kada sam vidio navedeni tlocrtni izgled cestice, ustanovio sam da se na cestici moje zgrade nalaze parkirna mjesta vlasnika stanova susjedne dvije zgrade koje su pak izgrađene također na susjednim cesticama. pregledom vlasničkih listova mojih susjeda utvrdio sam da se u istima spominju etažirana parkirana mjesta označena brojevima, no u njihovim vlasničkim listovima se nigdje ne navodi da se ona nalaze na mojoj suvlasničkoj cestici.

stoga me zanima da li je i kako ovakvo nesto moguće? dakle, da li je moguće da netko sa susjedne cestice ima parking na mojoj cestici i to etažiran u vlasničkom listu, bez da se u njima spominje da su na mojoj cestici?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

kod mene je zbilja tako! parkirna mjesta kojim se koriste moji susjedi iz susjedne zgrade i susjedne k.č. nalaze se u stvarnosti na mojoj k.č.

 

Ima još jedna stvar! nije mi jasno kako je investitor prije prodaje stanova mogao napraviti pristupni put, tj. stazu prema drugoj zgradi koja se nalazi odmah iza moje tako da taj put ide preko moje cestice? dakle ta zgrada iza moje ima put prema svom ulazu preko moje čestice. kako je mogao dobiti uporabnu dozvolu, odnosno završno izvješće nadzornog inžinjera?

 

to mi nikako nije jasno, jer poznato mi je da svaka čestica mora imati svoj izlaz na cestu i sl., tako da ne može biti zatvorena. Dakle, ne može netko sa druge cestice imati izgrađen put prema svom ulazu preko moje cestice...

 

Neka me netko ispravi ako se varam???? Kako da to riješim? imamo li ja i moji sustanari pravo ograditi svoju česticu?

 

Ujedno zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija