Jump to content

Plaćanje sudske pristojbe za žalbu


IvanaLaVanja

Preporučene objave

Na OS Crikvenica donešeno je rješenje da ne se razrješava vlasništva na temelju darovnog ugovora prosinac 2012., da bi u kolovozu 2013 Porezna uprava Crikvenica ( pazi nalaze se na istoj adresi!) poslalo porezno rješenje na 1.000,00 kn, ako ja napišem žabu moram platiti 50,00 kn za ŠTA što oni nisu otišli u registar i provjerili stvarno stanje na nekretnini. Već sam platila 250,00 za uknjižbu te promjene. Šta da radim?! Molim pomoć. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se oporezuje poreznim rješenjem?

 

Da li ste vi ili daroprimatelj darovni ugovor podnijeli na uvid Poreznoj upravi? Jeste li platili porez na darovanje?

 

Inače, sud i Porezna uprava su dvije potpuno različite institucije koje pripadaju različitim stupovima vlasti i djeluju po potpuno zasebnim zakonima. Sud vodi evidenciju o vlasništvu, a porezna uprava naplaćuje porez koji se može, ali i ne mora temeljiti na podacima u zemljišnim knjigama (sud ne vodi nikakve registre), i uopće ne mora biti u vezi s vlasništvom. Činjenica da su na istoj adresi ne znači baš ništa. Uostalom, zašto bi oni morali znati da je došlo do promjene vlasništva ako im niste dostavili darovni ugovor? Svaki dan bi morali provjeravati sve ??!! promjene u z.k. i istraživati koje od njih povlače poreznu obavezu ??!! (Mnogi su sretni da oni to ne rade :-)

 

I na kraju - možete se žakiti, i nećete platiti sudsku pristojbu jer sud nema s tim ništa.

 

(Inače slučajno znam da Porezna uprava i Općinski sud u Crikvenici jesu u istoj ulici i blizu, ali nisu na istoj adresi kao što tvrdite.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Ako je sud donio rješenje kojim se dopušta uknjižba temeljem darovnog ugovora , tada sud dostavlja rješenje o toj promjeni PU ,koju ste Vi trebali informirati u roku od 30 dana da ste temeljem tog rješenja uknjiženi kao novi vlasnik ili suvlasnik u zemljišnu knjigu .U poreznoj upravi se ispuni obrazac o stjecanju vlasništva i svi potrebni podaci i PU tada utvrđuje visinu poreza .Ne prijavljivanje stjecanja vlasništva po bilo kojoj osnovi predstavlja prekršaj.

Tih 250. kuna predstavlja pristojbu za uknjižbu , a iza toga slijedi naprijed navedeni postupak .To sve morate sami považećim propisima , a nepoznavanje propisa ne ispričava .Dobro je da su Vas pozvali na platež bez da Vas prijave prekršajnom sudu .

Ako smatrate da je visina poreza previsoka tada trebate ići u poreznu upravu i informirati se prije podnošenja žalbe kako ne bi uzalud trošili vrijeme novac i živce .

Porez se plaća po točno određenim tablicama .Potrebno je da se informirate kako su došli do tog iznosa .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ako je sud donio rješenje kojim se dopušta uknjižba temeljem darovnog ugovora , tada sud dostavlja rješenje o toj promjeni PU ,...

 

 

Ovo ne funkcionira uvijek, i ne oslobađa obaveza prema Poreznoj upravi.

 

 

Ako je sud donio rješenje kojim se dopušta uknjižba temeljem darovnog ugovora , tada sud dostavlja rješenje o toj promjeni PU ,koju ste Vi trebali informirati u roku od 30 dana da ste temeljem tog rješenja uknjiženi kao novi vlasnik ili suvlasnik u zemljišnu knjigu ....

 

 

Upit je postavio darovatelj, a ne obdarenik, a ignoriranje zakonskih obaveza od strane obdarenika na štetu darovatelja sigurno nije lijep postupak. Porezna uprava nažalost još uvijek može kazniti obdarenika.

 

I na kraju - još uvijek ne znamo o kojem je porezu riječ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija