Jump to content

neplačanje kredita


giga23

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Imam pitanje u vezi ne plaćanja kredita. Otac mi ima 3 kredita, od toga jedan nije u mogućnosti otplaćivati već dosta dugo. Razlog, smanjila mu se plaća i firma mu je dužna oko 8 plaća. Tako da kad dobije plaću ima taman za 2 kredita i nešto sitno za život. Kredit koji ne plaća jamčio je životnim osiguranjem i plaćom. Kako mu od plaće ne ostane za taj kredit jednostavno se ne otplaćuje već dosta dugo. Mene zanima sad, koji je postupak banke ako čovjek nije u mogućnosti otplaćivati kredit. Tužba, prodaja kredita ili nešto drugo?

 

P.S.

Otac nema imovine na svoje ime, tako da nemaju mu što uzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se kredit ne otplaćuje banka može pokrenuti raskid ugovora. Nakon raskida ugovora klijent ima kratki rok u kojem mora podmiriti kredit. Ako klijent ne podmiri kredit banka će pokrenuti ovrhu. Ovrhom će sjesti ocu na plaću i uzimati 2/3, mislim da 1/3 ne smiju dirati.

Znači ocu će ostati 1/3 plaće s kojom neće moći plaćati druga 2 kredita. U tom slučaju će banka raskinuti ugovore i za druga dva kredita i pokrenuti nove ovrhe. Ukoliko za ta druga dva kredita ima sudužnike ili jamce oni će otplaćivati kredit umjesto vašeg oca.

 

Najgora opcija je ignorirati banku i jednostavno prestati otplaćivati kredit, jer će se banka uvijek naplatiti, na "ovaj" ili "onaj" način. Ukoliko su sva tri kredita podignuta u istoj banci neka ode do njih i zatraži nekakav reprogram kredita koje sa trenutnim primanjima može otplaćivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija