Jump to content

Porez na prihod iz inozemstva


jeulz

Preporučene objave

Pozdrav,

 

dakle ovo je moja situacija. Radim za jednu firmu iz Norveške koja se bavi pružanjem usluge igranja klijentovog računa u online igrici. Firma je u Norveškoj legalna i plaća porez na svoj prihod.

 

Ali ja i svi drugi zaposlenici nismo vezani nikakvim ugovorom, fiksnom plaćom ili ičime drugim. Opisao bih to kao kada vas prijatelj zamoli da mu nešto obavite i vi to odradite za neki novac. Isplaćuju nas putem PayPala i iznosi su mjesečno od 400$-1500$. Plaćeno po učinku. Novac s PayPala ja skidam na svoj žiro račun u Hrvatskoj.

 

Moram li ja platiti nekakav porez, ima li kakva granica zarade do koje se ne plaća porez? Moram li ga uopće platiti jer je 'poslodavac' platio porez u Norveškoj.

 

Ne znam skoro ništa o ovoj temi pa bih cijenio stručne odgovore.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je tu riječ o drugom dohotku te da se na isti mora platiti porez.

I dok se za drugi dohodak ostvaren u tuzemstvu ne mora podnositi godišnja porezna prijava, za primitke od drugog dohotka i od autorskih naknada ostvarenih neposredno iz inozemstva propisana je obveza podnošenja godišnje prijavu poreza na dohodak. Za drugi dohodak ostvaren u tuzemstvu porez plaćen po stopi od 25 posto smatra se konačno podmirenom poreznom obvezom, a za istu vrstu dohotka primljenu iz inozemstva predujam poreza plaćenog prema stopi od 25 posto ne smatra se konačnim oporezivanjem. Obveza podnošenja godišnje prijave je propisana i za dohotke iz država s kojima primjenjujemo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i za dohotke ostvarene iz država s kojima Hrvatska nema potpisan međunarodni ugovor. Ako je u inozemstvu ustegnut i plaćen inozemni porez na dohodak, uz godišnju poreznu prijavu se obvezno prilaže dokaz o porezu plaćenom u inozemstvu. Pri utvrđivanju godišnje obveze porez na dohodak plaćen u inozemstvu uračunava se u podmirenje porezne obveze u Hrvatskoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija