Jump to content

Kanalizacija kroz moj vrt - Pomorsko dobro


vikendaš

Preporučene objave

Poštovani

Imam parcelu s kućom u prvom redu do mora. U katastru smo upisani, ali još nije prenešeno u gruntovnicu. U skladu s dobrim običajima toga vremena (prije cca 50 godina) ogradu prema moru smo povukli 1-3 m unutar parcele jer je uz samu plažu bio zemljani puteljak kojim su seljaci išli u svoja polja. Prije više od 20-tak godina, izgradnjom vikendica i apartmana na tom području, taj je put prestao postojati jer su skoro svi vlasnici ogradili svoje parcele do same plaže. Prije nekoliko godina Općina je oko 100 m plaže nasula tucanikom, a pred mojom parcelom i taj nekadašnji zemljani put bez da nas je itko išta pitao. Uz samu ogradu unutar parcele su pedesetgodišnji borovi koji svojim "debelim" hladom plažu ispred moje parcele čine najatraktivnijom na cijelom području. Kuća je 20-tak metara od ograde uz plažu, upravo je legalizirana.

Općina gradi kanalizaciju po plaži, dio je već izgrađen, a trasa bi prema izvedbenom projektu trebala proći unutar moje ograde uz same borove čime će uništi korjenje, a samim time i borove i tako će potpuno devastirati moj vrt, a onda i bitno smanjiti vrijednost cijele parcele. O trasi kanalizacije kroz moj vrt nitko me nije ni pitao niti me je obavijestio, saznao sam to slučajno.

 

1. Kako mogu spasiti borove, tj. izmjestiti trasu kanalizacije iz mog vrta na plažu, kako to već ide u cijelom naselju?

 

2. Što mogu/smijem učiniti kako bih spasio nekadašnji zemljani put ispred ograde prema moru koji je katastarski dio moje parcele i tako vratiti granicu Pomorskog dobra natrag prema moru?

 

 

Vrlo mi je hitno, imam samo 2-3 mjeseca!

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija