Jump to content

Tele2 ovrha iz 2006


Taramala

Preporučene objave

Dobar dan, molia bi Vas za pomoć i savjet jer neznam šta napravit.

 

Dakle da počnem iako neznam od kud....

 

Danas sam dobila od banke opomenu za dug po kreditu i to za dvije rate. Na šta sam ostala šokirana i zvala službu za info od banke gdje su mi rekli da sam stvarno dužna te da mi je račun u blokadi tj pod sudskom ovrhom, naravno o tome nisam imala nikakvog saznanja. Otišla do Fine jer mi oni mogu dat informacije o tome. Tamo mi kažu da je ovrha od Tele 2 za neke račune iz 2006 godine (iskreno nije mi baš jasno ali ok) sve skupa sa kamatama, troškovima 3500 kn i neš sitno i da je ovrha na računu od 13.9. S tim da mi je plaća za 8 mj sjela na tekući račun 13.9. a drugi dan subota mi dolazi stanje računa putem sms poruke na mobitel i prema kojem vidim da mi je banka smanjila minus u iznosu cijele plaće tj imala sam na računu 4 kn u plusu. I dalje sam bila zbunjena i luda jer kako mi mogu bez ikakve obavijesti smanjiti minus još k tome kad mi je bio odobren do 15.11.2013. ali ok kažem nek ih voda nosi. Par dana nakon toga me zovu iz banke i kažu da nisam platila kredit, ja im sve lijepo objasnim i kažem kako da ga platim (trajnim nalogom zadnjeg u mjesecu mi skidaju sa računa iznos kredita) kad su mi smanjili minus i cijelu plaću mi uzeli ali ok nakon para dana uplatim osobno na šalteru novce za kredit i pitam službenicu da mi kaže zašto su mi smanjili minus i još bez ikakve obavjesti, gđa mi je nije znala reć (poanta priče - već tada je račun bio pod ovrhom/blokadom a nije mi gđa to rekla znači i dalje ja neznam šta je po srijedi). Tu dolazi do mog duga po kreditu. Odnosno iznos od kredita šta sam uplatila na šalteru banke je ušao u ovrhu.

 

Sigurno se pitate šta sam čekala do sada ali imala sam smrtni slučaj, tata mi je preminuo baš 13.09. Uz svu bol i strku oko tate i organiziranja pogreba nisam jednostavno niti stigla niti bila u stanju vidjet šta se dešava.

 

Molim Vas pravni savjet, ikakav savjet jer ja neznam šta i kako dalje i dali ima ikakve nade da je to možda otišlo u zastaru...

 

Te kako da platim kredit ako mi je račun u blokadi a trajnim nalogom se plaća? Mogu li ispisat opću uplatnicu i platit u fini, pošti, banci da bar to riješim.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija