Jump to content

Javno blaćenje


virko

Preporučene objave

Poštovani!

 

Bio sam u vezi oko 10 mjeseci sa jednom ženom, sa njom bio na stanu, radi kojeg sam potrošio jedan dobar kredit za plaćanje stanarine istog, održavao joj automobil...itd..

Nakon što mi je ta žena počela stvarati probleme, svađajući se sa mojom djecom, vrijeđati, počevši provoditi " neke svoje zakone i pravila " u vezi moje sudski odabrane visine alimentacije iz prethodnog braka...itd...

Nakon što sam napustio tu zajednicu, prije 2 godine, počeo sam na mobitel dobivati prijeteće poruke, moje ime je javno spominjala na internet stranicama ( radi nekakvog duga, tableta itd )a kćerku mi je počela "presretavati" na putu do škole.

To smo sve prijavili na CZSS, i na policiju, pa je nakon toga ta žena dobila zabranu uznemiravanja, kaznu zatvora od 7 dana, preinačenu u 6 mjeseci uvjetno.

Mislio sam da je tome više kraj, ali...

Prije neki dan, dobio sam poruku od jednog kolege da je ona na svojem stanu, sa unutarnje strane prozora, velikim slovima napisala i zalijepila..." MOLIM ******* ****** da mi vrati 5000 kuna!!

Taj navodni "dug" nije uspjela dokazati niti na sudu prilikom izricanje kazne za uznemiravanje ( obiteljsko nasilje ), ali ga non stop spominje, ili negdje na internetu, ili na koji drugi način ( kao što je sad ovo objavljivanje plakata )...

Šta da sad napravim, jel moje ime je javno objavljeno, i vidi ga prilikom prolaska skoro cijeli grad...

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 149. KZ-a - kazneno djelo klevete, i s obzirom da je to objavila na netu, kvalificirani oblik iz st. 2. čl. 149. KZ-a. Navedeno se kazneno djelo progoni po privatnoj tužbi, za koju imate rok od 3 mjeseca od saznanja za djelo i počinitelja. Prethodno će biti potrebno zatražiti tzv. prvo ispitivanje okrivljenika, i to prijedlogom od suca istrage nadležnog Županijskog suda. Svakako bi vam bilo u interesu zatražiti stručnu pomoć odvjetnika kaznenjaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru g.G-man!

 

Ja sam jučer prolazio pokraj toga stana, i slikao sam spomenuti plakat.

Odnio sam to u našu policijsku postaju, gdje baš nisu s oduševljenjem prihvatili to da moraju izać na teren, i ispitat osobu koja je to postavila.

Nakon nekoliko sati, nazvali su me iz Policije, i službenik mi je rekao da su oni obavili obavijseni razgovor sa tom ženom, no međutim, da s tom ženom jednostavno nije bilo moguće normalno razgovarati, pa su mi i oni savjetovali da pokrenem privatnu tužbu za klevetu.

Ja naime imam iskopirano i snimljeno sve šta je ona stavljala na internetu, njezine poruke, ( koje su doduše starije od 3 mjeseca ) pa mislim da se ovo može ipak povezati sa ovim svježim slučajem.

Zamolio bih nekoga, ako zna, koliko otprilike košta pokretanje tog postupka?

Nisam baš pri nekim novcima, ali mislim da drugačije ovo neće ići, jel i sama mi je poslala poruku na mobitel, da mi neće dati mira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok od 3 mjeseca je prekluzivan, osim ukoliko se radi o više kleveta, pa se može ići na koncept produljena kaznenog djela klevete.

 

Što se troškova tiče, za sastav privatne tužbe prema Odvjetničkoj tarifi, plaća se 500,00 kuna. Ali Virko, u ovom slučaju bi vam bilo najbolje angažirati odvjetnika kaznenjaka, u protivnom bi mogli imati same troškove, bez uspjeha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija