Jump to content

Prigovor na prekršaj i plaćanje 2/3 kazne


rob84

Preporučene objave

Poštovani, danas sam dobio prekršajni nalog u kojem sam ja kriv za izazivanje prometne nesreće. Naime, preticao sam vozilo čiji je vozač je u zadnji čas dalo žmigavac i skrenuo, prilikom toga je došlo do sudara. Naravno, po prekršaju je on pravilo skretao, bez obzira što sam ja već bio u suprotnoj traci i prestizao ga... Uglavnom, dobio sam 3500 kn kazne, članak 67. stavka 2. i stavka 5. te članak 293. Ono najgore je da su me kaznili i po članku 58. Prekršajnog zakona i izrazili mi zabranu upravljanja vozilom na 3. mjeseca.

 

Mene zanima, ako ja uložim prigovor u kojem sam naveo da prizjanem prekršaj i tražim micanje zabrane upravljanja B kategorijom, da li će mi to poništiti i mogućnost smanjenja kazne zbog plaćanja u roku od 8 dana (2/3 kazne)? I iz iskustva, koja je mogućnost da mi ne oduzmu vozačku, naveo sam da imam doma 2 invalida 100% koje treba voziti na preglede u bolnicu ili druge zdravstvene ustanove?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija