Jump to content

rastava vanbracne zajednice,malo dijete i evikcija iz stana.


anonimna26

Preporučene objave

Postovani,

 

Imam velikih problema te ne znam kako ih rjesit.

Zivjeli smo u izvanbracnoj zajednici vise od tri godine u stanu koji je bivsi naslijedio od bake, s kceri od dvije godine. U meduvremenu je on na taj isti stan digao hipoteku kao suduznik. S obzirom da se taj iznos nije vracao,doslo je do uknjizbe i prijenosa vlasnistva banci. Prije nekih mj dana je dosla obavijest o iseljenju od strane suda. Ja sam za to sve saznala ljetos gdje mi je rekao da ce ta osoba podmirit dug u cijelosti i do iseljenja nece doci. Mi smo se nedavno rastali skroz i ja sam s djetetom kod majke. Zanima me postoji li mogucnost da s obzom da nam je to jedina nekretnina se obustavi iseljenje? Išto tako možemo li kcer i ja biti u toj nekretnini dok si eventualno ne rjesim uz pomoć svojih stambeno pitanje, ali da on ne boravi s nama u tom stanu? I nace rastali smo se tako sto je on mene i dijete izbacio iz stana. A do prekida je došlo jer je on zaglavio u svijetu kriminala,droge,opijanja,agresivnosti i nasilja,neradnistva i općenito izbjegavanja normalnog života.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zivjeli smo u izvanbracnoj zajednici vise od tri godine u stanu koji je bivsi naslijedio od bake, (...)

Mi smo se nedavno rastali skroz i ja sam s djetetom kod majke. Zanima me postoji li mogucnost da s obzom da nam je to jedina nekretnina (...)

Prvo, kažete da ste se cit. "rastali skroz" i živite kod majke s djetetom. Bitno je što se tiče vašeg stanovanja, ali ne kakvog suvlasništva.

Drugo, naveli ste da vaša izvanbračna zajednica jest trajala dulje od 3g, u međuvremenu je i rođeno dijete pa nije ni potrebno da traje dulje od 3g.

Ali... ta nekretnina vam (mn.) nije jedina, jer nije i vaša (jedn.), već njegova- stečena je nasljeđivanjem.

 

Dakle, na pitanje možete li vi useliti u nekretninu svog bivšeg izvanbračnog partnera, a da on tamo ne živi, odgovor glasi: da, ako on na to pristane. Isto vrijedi i ako on tamo nastavi živjeti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija