Jump to content

spajanje dvije etažne jedinice istog vlasnika u jednu etažu - procedura za upis?


acer2000

Preporučene objave

Kuća je izgrađena osamdesetih godina i po vanjskim dimenzijama nije izlazila iz građevinske dozvole, ali je bilo unutarnjih preinaka.

 

Prilikom etažiranja kuće 2008. godine jedan stan je etažiran kao zasebne dvije etažne jedinice. Obe jedinice imaju istog vlasnika 1/1.

 

Zbog preinaka u unutarnjem rasporedu kuće (prenamjena podruma i prizemlja) provedena je legalizacija cijele kuće i izdano je rješenje o legalizaciji ("uporabna dozvola") sukladno važećem zakonu. U rješenju o legalizaciji stan je ponovo spojen u jednu jedinicu.

 

Koji je postupak za ispravak etažiranja i spajanje dvije jedinice u jednu sukladno rješenju o legalizaciji. Znam da je potrebno napraviti novi etažni plan te da ga treba ovjeriti, ali me zanima što je još potrebno za predaju na upis (koji točno zahtjev, prijedlog, izjava...).

Gledao sam po internetu i svugdje se radi o prvom upisu za bivše društvene zgrade i slićno. U ovom primjeru bih htio spojiti dvije etazirane jedinice jedinstvenog vlasnika u jednu i imati jednostavnije stanje u vlasničkom listu u slučaju prodaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija