Jump to content

ucjena


lalaland321

Preporučene objave

Prije par mjeseciimala sam dogovor s jednom osobom da cemo slat "odredjene" slike,i da ce on meni za to placat,jer ipak dobro mi je dosla koja kuna,a i bili su to sitnii novci 100-200 kn mjesecno... I bio je dogovor da mogu prestat kad god zelim...

No prije mjesec dana,nasla sam si posao,pa mi to vise nije trebalo,i rekla sam mu da zelim prestat,no on je meni odmah zaprijetio ukoliko prestanem sve slike ce se objavit i sve ce znat,imam par takvih poruka: "postat ces slavna"...psihicki me to unistava,jer on ocekuje da ja njemu u svakom doba dana saljem te slike,i zove me,jednostavno ne mogu vise... Sto mi je ciniti?

takodjer,znam da se on bavi i kamatarenjem,isto kao i njegova osoba, i takodjer imam poruke i u vezi toga... Sto mi savjetujete? kako da rijesim tu situaciju ?

pomozite molim vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U konkretnom slučaju, na temelju ovog što ste napisali, po mom mišljenju - moglo bi se raditi o kaznenom djelu prijetnje iz čl. 139. st. 1. KZ-a. Ili kaznenom djelu prisile iz čl. 138. KZ-a. Oba kaznena djela se progone po privatnoj tužbi, što znači da DORH neće postupati kao tužitelj u postupku, već biste vi morali podnijeti privatnu tužbu.

 

Kaznenih djela protiv privatnosti nema, budući ste mu vi sama slala te slike, a kaznenog djela ucjene u aktualnom KZ-u više nema. Isto je održalo kontinuitet u kaznenom djelu iznude iz čl. 243. KZ-a, međutim za to djelo ključno je da počinitelj postupa s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, što u vašem slučaju opet nije slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu, jel ja njemu mogu sta zakonski napravit ako dodje do objavljivanja?

jel se mogu kako zastititi?

 

Što se kaznenog dijela tiče - podnijeti privatnu tužbu, a ako govorimo o građansko-pravnom dijelu - tužiti za povredu prava osobnosti.

 

Ako vam je cilj da ga samo malo "uplašite" pa da prestane s tim - pokušajte s prijavom policiji. Ali napomena : vi znate s kim imate posla, tako da ovo napravite ukoliko ste sigurni da vam prijava neće donijeti dodatne i puno teže probleme.

 

 

Ne bi išlo. Inkriminirane su činjenične tvrdnje, a i kako ispada iz posta #1, zasada se samo prijeti, a pokušaj kod verbalnih delikata nije moguć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija