Jump to content

Davanja u HR za vlasnika Ltd u UK?


Peraklo

Preporučene objave

znaci, hipotetski:

 

Hrvatski drzavljanin otvara Ltd u Londonu i preko toga obavlja neke poslove. Inace je u Hrvatskoj stalno zaposlen, uredno prima placu a poslodavac uredno placa doprinose.

 

Kakva davanja ima ta osoba prema nasim poreznim lesinarima? Jel placa samo porez na dobit, neki PDV, dodatne prireze/poreze (i moze li se porez placati u UK ako mu je prebivaliste u Hrvatskoj)?

 

Sto je sa parafiskalnim nametima i ostalim stvarima (obzirom da je UK firma, mislim da ne bi trebalo biti takvih davanja, al eto, ispravite me ako grijesim).

 

Ja (odnosno ja i žena), bili bi vlasnici i direktori tog Ltd-a.

 

Cijela poanta je izbjeći nepotrebna davanja (ti parafiskalni nameti pogotovo) za firmu kojoj bi osnova prihoda bila web oglašavanje, dakle niti poslovnog prostora niti ničega, sve radim iz dnevnog boravka na jednom računalu).

 

Korisnici moje usluge (znači oglašivači na webu) bili bi iz cijelog svijeta, pa tako i iz Hrvatske.

 

Pokušao sam naći po netu barem djelomične odgovore ali sve što sam saznao je da bi kao vlasnik koji živi u HR spadao pod naš porezni zakon. a kako, što, kome, koliko i za što nigdje ne mogu naći. A nikako mi se ne da bauljati po sivim zonama Offshore poslovanja. Hoću da sve bude čisto, ali ne želim plaćati struganje žvaka i golubljeg dreka sa spomenika koji su od mog dvorišta udaljeni 150 km. Ne trošim papir da plaćam ono za šume, vodu trošim i plaćam privatno pa te naknade ne bi trebao imati u firmi, itd.

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija