Jump to content

Nesreća odbijanje alkotesta


matijazuzic

Preporučene objave

Poštovanje treba mi mala pomoć... Razbio sam automobil te mi je bila policija i hitna. Hitna je utvrdila da imam natečenje usnice i oštečenje (ogrebotine) tjemena. Dali su mi alkotest koji sam ja odbio te su mi uzeli vozačku na 12 sati i zadržali me u policiji na otrježnjenju. Dobio sam optužni prijedlog 6 300,00 kn i 6 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole. Bio sam neki dan na prekršajni sud te sam dao izjavu tražio sam smanjenje kazne zbog toga što sam nezaposlen nema busnih linija itd.

 

E sad mene zanima pošto mi je sutkinja rekla da je to najmanja kazna... da kad meni dođe doma rješenje i ako mi ne smanje kaznu dali se meni isplati žalit i ić dalje s tim...

Ispričavam se ako što nije dobro sastavljeno ovo mi je prvi slučaj takav pa mi treba pomoć, hvala! :-)

 

e da.. čime je počinio prekršaj iz čl. 51 st. 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama što je kažnjivo po čl. 51. st. 5 istog zakona......

 

čl. 282. st 1. i 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama što je kažnjivo po čl. 282. st. 9. istog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna za čl.282. je u rasponu 5000-15000 kuna, kazna za čl.51. je 500 kuna, a obzirom da ste izazvali prometnu nesreću sa ozlijeđenom osobom, primjenom čl. 293. se kazna uvećava do 2000 kuna.

Policijska praksa izdavanja obaveznog prekršajnog naloga bi stoga bila takva, da se izrekne ukupna kazna 5000+500+1000, uz 100 kuna troškova, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju 12 mjeseci.

Da li vam je policija ili sud izrekao kaznu obaveznim nalogom? Trebala bi policija,ali spominjete sud, znači žalili ste se pa je sud dalje postupao?

Ako je sud postupao, nešto vam je umanjeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam optužni prijedlog od policije za prekršajni sud u kojem piše da se predlaže sudu da se okrivljenika kazni sa 6 300 kn i 6 mjeseci bez vozačke. Uz taj optužni prijedlog sam dobio poziv za sud te su me na tom sudu kad sam bio neki dan pitali dali sam razumio optužni prijedlog i ako imam što za izjavit... Te mi je sutkinja rekla da ću dobit rješenje doma ubrzo.. Pa me zanima kad stigne rješenje ako kazna i dalje bude ista dali mi se isplati žalit na rješenje. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija