Jump to content

Naknada na zavodu za zapošljavanje


barbika

Preporučene objave

Poštovani !

 

Potreban mi je pravni savjet.Naime radim u državnoj firmi na neodređeno,zbog bolesti sam dala zamolbu prije 2 godine za lakše radno mjesto.Kao što vidim nitko me ne shvača ozbiljno .Zanima me dali postoji pravna osnova da ja dam otkaz a da uspijem ostvariti pravo na novčanu naknadu sa zavoda za zapošljavanje ,jer meni moja firma neće dati otkaz kao tehnološki višak.Imam 19 godina radnog staža.u mojim dijagnozama nema nesposobnosti za rad,ali ja jednostavno više nemogu podnjeti mobing na poslu.Molim vas pravni savjet ,što god,odgovor...bilo što...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 108. Zakona o radu -

 

"(1) Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć. (2) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji.

 

(3) Stranka ugovora o radu koja, u slučaju iz stavka 1. ovoga članka, izvanredno otkaže ugovor o radu, ima pravo od stranke koja je kriva za otkaz tražiti naknadu štete zbog neizvršenja ugovorom o radu preuzetih obveza."

 

Prema sudskoj praksi, u slučaju da radnik izvanredno otkazuje ugovor o radu, razlozi su - višemjesečna neisplata plaće, nepoduzimanje mjera zaštite na radu od strane poslodavca čime je doveden u opasnost život ili zdravlje radnika, zlostavljanje na radu, kazneno djelo poslodavca na štetu radnika ili njemu bliskih osoba i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija