Jump to content

Gradnja kuce na nepodjeljenom zemljistu, molim savjet/pomoc


Shiro

Preporučene objave

Pozdrav svima. Ovako, prijatelj mi je u velikoj dilemi, treba se uskoro zeniti. Prije toga morao bi sagraditi kucu, zna vec gdje ce i stekao je nesto novca da bi to zapoceo sto prije..

E sada ovo je problem.

Ta zemlja je podjeljena na 10 osoba, te osobe su braca i sestre te njihova majka. Zemlju su naslijedili od pokojnog oca, jednakim dijelom.

Svi su potpisali da se odricu svog djela, te da ga poklanjaju bratu. Osim jednog clana koji je u inozemstvu. Tamo zivi vec duze vrijeme, te govori da nesmi potpisati to da se odrice svog dijela, jer svako par mjeseci potpisuje u inozemstu da nema vlastite nekretnine. To je kao neka provjera, jer ima tamo drzavljanstvo i zivi tamo zajedno s djetetom.. Te misli ako ode kod notara da to ovjeri pecatom i potpise, da ce se to pojaviti i da ce izgubiti prava tamo i biti izbacena iz svog boravka skupa s djetetom...

Tako da sada nezna covjek koji treba praviti kucu na toj zemlji sta bi dalje..Pa zna li netko od vas mozda sta bi trebao napraviti? Sta bi mogao i koje su mu opcije sto se toga svega tice... Ta zemlja u inozemstvu je njemacka. A ovo zemljiste o kome se sve vrti, nalazi se u BiH.

 

Bi li mogao praviti bez potpisa on ili nesto slicno, kakvih jos mogucnosti ima sto se tice te zemlje?

 

Bio bi zahvalan u njegovo ime za bilo kakvu pomoc i informaciju vezanu za ovu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovani,da bi Vam nadlezni Opcinski organ u BiH,odobrio gradnju(urbanisticka i gradjevinska dozvola),potrebno je izmedju ostalog priloziti izvod iz katastra za parcelu na kojoj se namjerava

gradnja,te dokaz da imate pravograđenja – kao što je dokaz

o vlasništvu(z.k.izvadak) ili pravu

korištenja na zemljištu na

kojemu se namjerava

gradnja.U vasem slucaju ce biti vidno kako se radi o suvlasnickoj nekretnini,zbog cega ce vam zahtijevati pismenu suglasnost za gradnju od strane brata kao suvlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija