Jump to content

Tumačenje aktivne plombe u odnosu na čl.19. Zakona o postupanju s nezak.izgr.zgradama


Knish

Preporučene objave

Poštovani, molio bih Vas stručni savjet:

 

Upravni referent koji vodi moj postupak legalizacije nekretnine (zgrada sa više etaža na jednoj k.č.), odbija nastaviti s postupkom pozivajući se na čl.19. (st.1.) Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji glasi:

 

Članak 19.

(1) Rješenje o izvedenom stanju ne može se donijeti za nezakonito izgrađenu zgradu u vezi s kojom je u tijeku sudski spor pokrenut prije podnošenja zahtjeva za donošenje tog rješenja povodom tužbe za zaštitu vlasništva ili drugog stvarnog prava u vezi s tom zgradom ili zemljištem na kojemu je izgrađena, ako to stranka istakne i dokaže prije donošenja rješenja.

 

Naime, na jednoj od etaža postoji aktivna plomba koja glasi:

"Dana (XY) pod brojem (XY) zaprimljen je prijedlog (IME,PREZIME) sljedećeg sadržaja: Prijedlog za upis prava vlasništva i prigovor za kat.č. (BROJ), koji nije konačno riješen."

 

Pošto se plomba očito ne odnosi na sudski spor povodom tužbe za zaštitu vlasništva ili drugog stvarnog prava, zanima me ima li osnove da se referent poziva na čl.19. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama?

 

U slučaju da sam u pravu i da spomenuta plomba ne predstavlja osnov, kome se mogu obratiti (pisao sam već Ministarstvu graditeljstva, ali nisam dobio odgovor), za tumačenje Zakona u službenoj formi koju bih mogao priložiti u spis svog predmeta kao dokaz da se predmet može nastaviti?

 

Unaprijed hvala na svakom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija