Jump to content

Neodržavanje ceste do škole


svasta

Preporučene objave

Poštovani,

Općina ne održava nerazvrstanu slijepu cestu duž koje se nalazi osnovna škola, par obiteljskih kuća i vikendica. Cesta je zavojita i nepregledna, izrazito strma, nagiba 15-20% na nekim dijelovima, usječena u rub strme stijene, duljine oko 300 m. Prije dvije godine izvedena je kanalizacija nakon čega više nije asfaltirana, ponajviše zbog konzervatorskih uvjeta (izvođenje opločenja kockicama na dijelu ceste). Kiša redovito ispire šljunak s ceste, nastaju duboke vododerine (mnoge preko 30 cm), nemoguće je voziti, a za vrijeme kiše je zbog bujice nemoguće ići pješke (djeca u školu!). Bilo je prometnih nezgoda i nesreća, uključujući izvrtanje vozila učiteljice na putu u školu.

Nedavno je započela rekonstrukcija ceste, iskopano je pola uzdužnog profila i onda su radovi zaustavljeni zbog imovinsko pravnog spora. Cestu je jedva moguće koristiti, vozi se uskim koridorom između građevinskog iskopa i provalije, mimoilaženje vozila je nemoguće, a Općina ne poduzima ništa usprkos brojnim molbama i zahtjevima.

Molim savjet što poduzeti da Općina dovede put u vozno stanje jer uskoro počinje nastava i cesta će biti puno jače opterećena, a njeno korištenje još opasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija