Jump to content

Vlasnikovo ( ne) pravo


Haller

Preporučene objave

Vlasnik sam nekretnine cca 700 m2 za koju imam važeću lokacijsku dozvolu do 2016. godine , sa svim suglasnostima , a za izgradnju obiteljske kuće P+1.Dozvola je iz 2008. godine koja je bila osporavana od susjeda izgrađenih kuća , zbog čega je postala pravomoćna tek 2013.godine. Kako mi je sada potrebna građevinska dozvola , krenuo sam u realizaciju iste i " (ne)normalo " naišao na problem ???

Naime ,radi se o slijedećem. Na moje veliko iznaneđenje ustanovljeno je da mi preko terena položen HEP-ov NN kabel , za koji nikada nisam bio obaviješten i dao bilo kakvu suglasnost HEP-u za polaganja istog. Dapače,njihova elektroenergetska suglasnost iz 2007.godine sugerira kako nema nikakve zapreke za izgradnju objekta / kuće , odnosno o postojanju kabla na privatnom vlasništvu. Da bi sada kod ishodovanja građevinske dozvole dobio obavijest:

 

Poštovani!

Na osnovu Vašeg zahtjeva , a uvidom u priloženu dokumentaciju, Geoportal državne geodetske uprave i u našu bazu elektroenergetskih vodova utvrđeno je da su na predmetnoj parceli, k.č. 1234 položeni podzemni elektroenergetski vodovi.

 

Vlasnik navedene čestice mora omogućiti trajni i nesmetani pristup podzemnim elektroenergetskim kabelima od strane ovlaštenih osoba tvrtke HEP-ODS d.O.o. zbog održavanja, te mogućih intervencija uslijed nastanka kvara na njima.

 

Na navedenoj katastarskoj čestici moguća je gradnja građevine, a ukoliko navedeni elektroenergetski vodovi izazivaju smetnju pozicioniranju i građenju budućeg objekta na navedenoj katastarskoj čestici, isti se mogu izmjestiti i zaštititi. o trošku vlasnika / investitora.

 

E sad u ovoj šumi zakona/propisa ne znam što mi je činiti te molim za savijet .

 

Lijepi pozdrav i unaprijed hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija