Jump to content

Paušalni obrt - fotograf


zoey1907

Preporučene objave

Lijepi pozdrav!

 

Pošto sa različitih strana dobivam različite i ponekada kontradiktorne odgovore, ne znam više kome da se obratim, pa ću pitanje postaviti ovdje.

 

Želim otvoriti paušalni obrt i baviti se isključivo fotografiranjem vjenčanja i obitelji. Time se bavim već dugo vremena i imam velik fotografski portfolio, iako imam završeni Pravni fakultet, pa mi to nije struka, već sam samouka (čovjek bi rekao da ću si sa Pravnim faksom znati odgovoriti, ali na žalost to ne pomaže).

 

Dakle, zanima me kako najlakše doći do otvaranja paušalnog obrta (s obzirom da je fotografija vezani obrt) i što bih trebala napraviti da to ostvarim u nekom razumnom roku? Prema nekim informacijama trebala bih ići na prekvalifikaciju (sss), ali onda se otvorilo pitanje pomoćničkog ispita + još 2 godine iskustva pa tek onda mogu pristupiti polaganju majstorskog (što mi je apsurdno)! Prema drugim informacijama, postoji šansa da mi i sa mojom sss priznaju 3 godine radnog iskustva, samo je problem što ih nemam upisane u radnoj knjižici, pa eventualno neka komisija može o tome odlučiti ali je to jako upitno (izjave svjedoka, potvrde, volontiranje i sl.)...

 

Ne znam što da napravim a da to ne traje iduće 3-4 godine mog života jer mi je to nepojmljivo. :psuje:

 

Svaka pomoć mi je jako dobrodošla! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pojam paušalnog obrta ne postoji, pojam paušal vezan je za plaćanja određenih davanja, a ne za otvaranje obrta. Fotografska djelatnost smatra se vezanim obrtom, znači da mora postojati stručna osoba - fotograf, ali to pretpostavljam da ste već pročitali u Pravilniku o vezanim i povlaštenim obrtima. Savjet , probajte u najbližem uredu državne uprave osobno postaviti pitanja, jer oni izdaju Obrtince i Rješenja o obrtu, te imenovaje stručne osobe - za vezane i povlaštene obrte, a i koordiniraju sa Obrtničkom komorom, čija adresa je prijedlog br. 2 za ostvarivanje konkretnih odgvora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija