Jump to content

Obiteljsko nasljedstvo


Manky

Preporučene objave

Ukratko bih opisao slučaj, dakle, živim u obiteljskoj kući sa roditeljima gdje je vlasnik moja baka (mama od moga oca). Moj otac ima i sestru koja živi u kući svoga muža 50km od nas. Baka je već poprilično stara (blizu 90 godina) i kako to inače i biva, valjda iz nekog straha i starosti, zbog sitnih razmirica, počela nam je prijetit da je to njezina kuća (što i je) i da nas ona sve može izbaciti ako želi. Moram napomenuti da moja baka ima mirovinu od 500kn, moji roditelji su ne zaposleni i sve režije, popravci, roba, hrana... idu iz moje ionako male plaće. Nikad mi to nije bio problem, samo ljekovi za baku koštaju preko 500kn mjesećno... nikad se za ništa nije morala brinuti, čak je prije govorila kako će sve meni prepisati jer se uvijek za sve pobrinem. Meni to iskreno ne treba, velika kuća, velike režije, nadam se danas-sutra svome stančiću....nego mi je žao roditelja. E sad sljedi pitanje, koja prava imaju moji otac i majka trenutno dok je baka živa? Moram napomenuti da između nikoga nema nikakav ugovor. Ne sumnjam da će i sestra htjeti dio (iako joj ne treba i nije ni vidjela kuću zadnjih dvadeset godina). Kako će to proći nakon bakine smrti na ostavinskoj raspravi? Da li uopće znači išta to što očeva sestra ni nezna kako kuća izgleda i što se čuje sa svojom mamom svake prijestupne godine? Nadam se da ovo nije pre opširno i da će mi netko moći ovo malo pobliže objasniti. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što je baka vlasnica kuće nemože vas samovlasno istjerati tj. Nemože samo tako izbaciti vas i promijeniti brave. Kada bi to i napravila mogli bi podnijeti posjedovnu tužbu koju bi zasigurno dobili. Jedino ako vas hoce izbaciti može podnijeti vlasničku tužbu. Što se tiće nasljedstva sestra i svi ostali imaju pravo na nužni dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija