Jump to content

Pravo na nadoknadu za uzdržavanje djeteta


aaaaah

Preporučene objave

Baki i djedu sudskom odlukom povjereno je prije dvije godine na čuvanje i odgoj unuče sada staro 8 godina, koje inače živi s njima od rođenja i koje je majka napustila u dobi od dvije godine. U istom domaćinstvu živi i otac djeteta, nezaposlen, bez ikakvih prihoda, ima blažu psihijatrijsku dijagnozu, a razveo se sudski od majke djeteta 2011. Roditeljima je oduzeto pravo na život sa djetetom i odgoj djeteta, a majci je određena obveza uzdržavanja i to 50% od minimalnog iznosa za uzdržavanje.Majka sada traži dijete i u tom smjeru je pokrenula postupak. Iznos za uzdržavanje nije redovito plaćala i unazad godinu dana nije platila uzdržavanje za dijete za 8 mjeseci. Sada je pokrenula postupak za ukidanje izrečene mjere oduzimanja prava na život sa djetetom i odgoj djeteta i prema prijedlogu Centra za socijalnu skrb svi su izgledi da će mjera biti ukinuta i da će dijete živjeti s majkom, jer, nažalost, majka kakva god bila, u očima socijalnih radnika, a čini se i u sudskoj praksi je primarni roditelj.Dovoljno je da samo kaže da želi dijete i da ima sponzora koji će uzdržavati i nju i dijete.

 

Imaju li djed i baka pravo tražiti od majke potraživanja za uzdržavanje djeteta samo za razdoblje kada je za obvezu uzdržavanja djeteta donijeta sudska odluka ili mogu potraživati od majke nadoknadu za uzdržavanje za sve vrijeme koliko je unuče bilo kod njih. Baka i djed postavljaju ovo pitanje jer majka već sada izjavljuje kako će tražiti da joj uzdržavanje za dijete plaćaju baka i djed, ti isti koji su dijete odgajali i brinuli o njemu od rođenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija