Jump to content

Cipelarina ili kak bu bilo bolje?


hurus

Preporučene objave

Kaj velite Vi na ovaj tekst iz Jutarnjeg i Zakon o radu, koji je izvjesno drukčiji za "realne" i "nerealne" radnike? Ciatat:"ZAGREB - 322 državna službenika osumnjičena za teže kazneno djelo dobivaju iz proračuna 3300 kuna na mjesec samo da sjede kod kuće i ništa ne radeVEZANE VIJESTI

 

Vijesti

 

 

 

 

Malo je onih koji se iz državnog proračuna mogu namiriti i onda kad ih se sumnjiči za neko teže kazneno djelo.

Recimo, primanja mita ili zlouporabe položaja.

Među rijetkim posebno zaštićenim vrstama posloprimca nalazi se državni službenik, vrsta kojom ne oskudijevamo, ali je ipak čuvamo poput velebitske degenije ili već zaboravljenog runolista.

Državni službenici pošteđeni su mogućnosti raskida ugovora o radu praktično za svaki krimen koji počine, osim u krajnjim slučajevima kad im sud donese pravomoćnu osuđujuću presudu, nakon godina pravnih bitaka i dokazivanja.

Državni službenik, na primjer, zbog svojih nedjela može završiti u pritvoru.

Ni tad ne može dobiti otkaz iz državne službe, ali zato može dobiti plaću i većinu primanja reguliranih ugovorom o radu, osim možda naknade za prijevoz, regresa i božićnice.

??????...............

Ja sam po ovome bil pol radog veka u pritvoru..bez rez regresa,bez božićnice .....?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vjerujem da ta vrsta službenika uopće ima ugovore o radu, čini mi se da oni imaju nešto drugo, no u svakom slučaju zbog jednog teksta objavljenog u nekakvim novinama ne vidim potrebe za uopće ponovno davanje bilo kakve mogućnosti za raspravu koja bi vodila na jedne i druge uz već viđena generaliziranja, pogotovo kada je ta vrsta radnika prošla kako je prošla primjenom mjera koje su provedene u posljednjih nekoliko godina, uz dužno poštovanje cijenjenom korisniku hurus, zaključavam ovo.....preventivno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija