Belabono objavljeno: 11. ožujak 2015. Dijeli objavljeno: 11. ožujak 2015. Pronašla sam lokal od 7 kvadrata i želim otvoriti palačinkarnicu šta mi sve treba Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
oliver4 odgovoreno: 12. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 12. ožujak 2015. Pronašla sam lokal od 7 kvadrata i želim otvoriti palačinkarnicu šta mi sve treba Poštovana, kako je premalo informacija koje ste naveli (1. nejasno je na koji način ste registrirani za obavljanje ugostiteljske djelatnosti; 2. nejasna je vrsta ugostiteljskog objekta, pa shodno tome i vrsta usluge koju ćete pružati; 3. postojanje dokaza vezanih za građevinu(legalnost, vlasništvo...); 4. postojanja ranijeg ugostiteljskog objekta u istom prostoru...te ostalo) svakako preporučam za početak pregledati PRAVILNIK O RAZVRSTAVANJU I MINIMALNIM UVJETIMA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA IZ SKUPINA »RESTORANI«, »BAROVI«, »CATERING OBJEKTI« I »OBJEKTI JEDNOSTAVNIH USLUGA« (Narodne novine, broj 82/07, 82/09, 75/12, 69/13 i 150/14) posebno članke 4. i 5. gdje su navedene vrste ugostiteljskih objekata, te dopuštene vrste usluga. Vrsta i odgovarajući uvjeti za pojedinu vrstu su prilično komplicirani za objašnjavanje ovoga tipa, te Vam preporučam da se javite u Ured državne uprave u Vašoj županiji te im objasnite cijelu situaciju. Također Vama bi vjerojatno bilo izrazito bitno da li je u ugostiteljskom objektu nekada ranije bila ista vrsta ugostiteljskog objekta(onda bi imali mogućnost nastavka obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez utvrđivanja novih minimalnih uvjeta - "skraćeni postupak") ili je to novi objekt. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.