Jump to content

Teške tjelesne ozljede, upit


gbhos

Preporučene objave

Poštovani,

 

evo ovako. Prošle godine, 18.01. bio sam prisutan u nekoj razmjeni boca i udaraca ispred noćnog kluba, i nakon svega toga ostao je jedan ozljeđeni (teške tjelesne ozljede). Od toga je prošlo od prilike 3 mjeseca kada sam bio pozvan kao okrivljeni u policiju kako bih dao izjavu, a negdje u 6. mjesecu sam pozvan i kod državnog odvjetnika na razgovor. Bez ikakve rasprave sam okrivljen, bez ispitivanja svjedoka (iako sam predložio više svjedoka nego okrivljeni) i njegovi su dokazi protiv mene svjedoci i medicinska dokumentacija, što meni nema smisla za jedno toliko ajmo reći veliko nedjelo. Nisam ni priveden taj dan. Uglavnom. Stigla mi je kući presuda u 1. mjesecu ove godine.. Negdje oko 15.1.2015. gdje su me obavijestili o tome kako sam kriv i kako mi počinje teći uvjetna kazna- pravomoćno (3 godine uvijeta, ako prekršim - 10mjeseci zatvora) i kako imam pravo žalbe na istu. Žalio sam se no nisam dobio nikakav odgovor. Naime u žalbi sam naveo da samo želim da se ispitaju svjedoci, niti da mi se ukine kazna niti išta nelogično. Nakon svega toga, danas, 17.03.2015. dobio sam poziv od Općiskog suda u Osijeku, Tužitelj : ODO u Osijeku. U pozivu stoji : " Pozivate se kao optuženik na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari koje je u gornjem kaznenom predmetu određeno pred ovih sudom za dan ........ " Zanima me sada što je to, koliko sam shvatio iz priloženog na internetu općenito, u ovom obliku ne bi trebala doći privatna tužba, nadam se da nije. Ali s druge strane, što može biti, ne vjerujem ni da je zakašnjeli odgovor na žalbu, nigdje se ni ne spominje moja žalba u dokumentu kao što sam gore i naveo, jer presuda je već postala pravomoćna, ne vidim koji bi bio smisao. Znači, dobio sam samo taj jedan dokument i ništa više. Može li mi netko reći što je to, i na što sam ja zapravo sada pozvan. Hvala Vam svima unaprijed na razmatranju i odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, očito je bio izdan kazneni nalog, na njega ste prigovorili i sada ide "klasično" suđenje. Presuda nije postala pravomoćnom, već će to biti po provedenom postupku pred sudom (sudovima).

 

Od prigovora možete odustati sve do započinjanja rasprave, a glede čega se postavlja pitanje zašto ste uopće prigovarali, ako sada želite odustati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kojim putem mogu odustati od prigovora ? Pa realno, ja nisam znao će to ovako teći, i pošto sam poslao prigovor na prvi kazneni nalog u 12. mjesecu prošle godine, a odna mi je u 1.mjesecu stiglo to gore navedeno, skoro pa identičan dokument tom iz 12. mjeseca, i na temelju toga mislio sam da mi nije žalba prošla i šta, eto, pomirio sam se s time svime. Ne znam, možda ne bi ni povukao žalbu. U biti, ja nisam nikada kažnjavan, radi ničega, niti kazneno gonjen, zanima me može li se moja kazna od 3 godine uvjetno pretvoriti u zatvorsku ako izgubim spor. To mi nikako ne bi odgovaralo zato jer sam student, i ono to bi mi u potpunosti uništilo život. Eto, to je razlog zbog kojeg bi povukao žalbu, a i iskreno, znam da uvjet neću prekršiti,i ne da mi se više kući dobijati plave koverte, i povlačiti se po sudovima godinama zbog gluposti. Realno, i na sudu će to biti moja protiv njegove riječi, riječi mojih svjedoka protiv riječi njegovih svjedoka...Koliko god bio nevin, teške tjelesne ozljede postoje. Nemaju nikoga za teretiti osim mene, pošto je on mene naveo, jer me je i upoznao tu večer i bili smo u sukobu par sati ranije, gdje je on mene napao. Šanse su mi 50%-50%...a možda i manje u moju korist, tako da bojim se da ne bi dobio izravnu zatvorsku kaznu..kolike su šanse za to

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kojim putem mogu odustati od prigovora ?

 

Poštom preporučeno s povratnicom poslati sudu dopis sadržaja otprilike :

 

"U kaznenom predmetu posl. br. K.XYZ/14, izjavljujem da odustajem od izjavljenog prigovora protiv kaznenog naloga." Potpisati osobno taj dopis.

 

U biti, ja nisam nikada kažnjavan, radi ničega, niti kazneno gonjen, zanima me može li se moja kazna od 3 godine uvjetno pretvoriti u zatvorsku ako izgubim spor.

 

Teoretski takva mogućnost postoji, ali imajući u vidu da vam je ovo prvo kazneno djelo, nisku životnu dob i ostale olakotne okolnosti - bila bi i dalje uvjetna osuda (ili rad za opće dobro). Možda sa kraćim rokom provjeravanja, ali možda i sa dužim. Zavisi.

 

Realno, i na sudu će to biti moja protiv njegove riječi, riječi mojih svjedoka protiv riječi njegovih svjedoka...Koliko god bio nevin, teške tjelesne ozljede postoje. Nemaju nikoga za teretiti osim mene, pošto je on mene naveo, jer me je i upoznao tu večer i bili smo u sukobu par sati ranije, gdje je on mene napao. Šanse su mi 50%-50%...a možda i manje u moju korist, tako da bojim se da ne bi dobio izravnu zatvorsku kaznu..kolike su šanse za to

 

Prema ovim navodima, osuda je vrlo izvjesna.

 

Vaša odluka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija