Jump to content

poslovno uvjetovani otkaz


zdenkić

Preporučene objave

Poštovani,

Molim vas za objašnjenje. Dana 19.02.2015. potpisala sam poslovno uvjetovani otkaz, radi ukidanja moga radnog mjesta. Počeo mi je teći otkazni rok. Ono što me interesira je ukoliko se ukaže potreba za mojim radnim mjestom do isteka otkaznog roka (29.5.2015. je istek) da li se ponovno sklapa ugovor o radu, ili se nadovezuje na postojeći koji je bio na neodređeno vrijeme.Upoznata sam sa time da poslodavac mora prvo mene obavijestiti da se ukazala potreba za istim radnim mjestom.

Zahvaljujem se na odgovoru.

 

Z

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

Ako sam dobro shvatio, Vi ste potpisali Odluku o redovitom otkazu ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga i s osnova Zakona o radu teće Vam otkazni rok čijim će istekom perestati Vaš radni odnos. Da je Poslodavac imao namjeru zadržati Vas na nekom drugom radnom mjestu vjerojatno bi Odluka Poslodavca bila u smislu :Redovitog odkaza ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga sa ponudom novog Ugovora o radu sa izmjenjenim uvijetima. S obzirom da to nije bilo tako,Vaš će radni odnos prestati 29.05.2015. Naravno kada bi Poslodavac na Vašem mjestu pokušao zaposliti u idučih 6 mj. Drugu osobu morao bi prethodno Vama ponuditi novi ugovor,jer tako propisuje Zakon o radu. No po svemu sudeći on to neće tako učiniti. Već će učiniti ono što smo opisali u prethodnom postu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija