Jump to content

prekid osiguranja


thegala

Preporučene objave

Molio bih odgovor na dva pitanja vezano uz prekid osiguranja.

 

1. Otac je plaćao dodatno zdravstveno osiguranje kod jedne osiguravateljne kuće. Plaćao je mjesečno i uredno. Koristio je usluge iz police. Nakon 6 mjeseci plaćanja otac je umro. Predao sam im smrtni list u nadi da se prekine polica ali osiguratelj tvrdi da se polica unatoč smrti mora platiti do kraja godine (nasljednici). To ne piše u općim uvjetima a koliko vidim ni u Zakonu o obveznim odnosima. U općim uvjetima piše samo da njihova obveza prestaje smrću osiguranika, ali ništa ne piše što je s našom obvezom. Moraju li nasljednici to platiti ili jednostavno to možemo pustiti tako i smatrati da je polica otkazana?

 

2. Otac je također mjesečno plaćao osiguranje kuće od potresa i požara. Ja sam jedini nasljednik kuće i ne želim to dalje plaćati. Osiguranje je ugovoreno na 10 godina. Mogu li jednostavno prestati plaćati i polica će se smatrati otkazanom onako kako piše u Zakonu o obveznim odnosima - 30 dana od njihove obavijesti o dospjelosti premije? Što ako ta obavijest nikada ne dođe? Ili da plaćam do isteka osigurateljne godine i uz otkazni rok otkazati policu?

 

Bojim se situacije u kojoj dođe ovrha bez ikakve obavijesti pa se onda moramo natezati po sudovima i dokazivati. Radi se o osigurateljnoj kući o kojoj svašta slušam od prijatelja i koja svašta pokušava da zastraši i utjera novce na koje možda i nema pravo.

 

puno hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija