Jump to content

Dvojni objekti


Sanctus

Preporučene objave

Poštovanje,

Zanima me nekoliko stvari glede dvojnog objekta. Živim u malom gradiću i u ulici gdje ima nekoliko spojenih/dvojnih kuća iz 60tih godina koji su služili kao domovi učitelja i sl.Živim u jednoj takvoj kući.Uz to što su kuće slijepljene jedna na drugu dakle na samoj međi između dvorišta se nalazi plot koji završava dvojnim/spojenim šupama.Nisam siguran ali mislim da ograda u tom slučaju koja se nalazi na međi pripada i jednom i drugom susjedu odnosno svako se služi polovinom ukupne širine ograde.Znači ako ja napravim ogradu na međi ona je u stvari zajednička i obrnuto- Da li ja uz postojeću ogradu mogu podići svoju vlastitu i sa vlastitim sredstvima sa moje strane međe u visini postojeće ograde.? - Da li uz postojeću ogradu koja je na međi mogu sazidati roštilj ili se moram odmaknuti od ograde? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Katastarskom uredu su mi rekli da oni ne znaju stanje na terenu odnosno ne znaju da li su kuće "slijepljene" jedna na drugu ali da se u papirima vode na posebnim katastarskim česticama s tim da smo supruga i ja vlasnici svoje a susjedi koji žive tamo nisu nego se vodi po informacijama iz Kata.Ureda na njihovu majku mislim.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako znate broj kat.čestice, to možete provjeriti na http://geoportal.dgu.hr/viewer/, ali ako tvrdite da su na zasebnim kat.čestiama od nije toliko bitno.

 

Uz posojeću, sa vaše strane međe, možete podići do visine koju dopušta Prostori plan, do 2,2m visine pa vam ne treba nikakva papirologija, pogotovo ako je na vašoj parceli s desne strane (gledajući s ulične strane zgrade), obvezni ste. Ako nije, u dogovoru sa susjedom napravite zajedničku na međi.

 

Što se tiće roštilja, prostorni planovi uglavnom traže nekakovu udaljenost od međe, ali i dopuštaju da bude na međi uz suglasnost susjeda i izradu vatrootpornog zida.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija