Jump to content

Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora o radu


DemetraM

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za objašnjenje; ukoliko mi poslodavac zbog priznate profes. bolesti i rješenja HZMO o neposrednoj opasnosti od nastanka invalidnosti ponudi otkaz i novi izmjenjeni ugovor za "prilagođeno" radno mjesto, u slučaju da ponuda nije prihvatljiva ( smanjenje satnice na 4 sata i pola plaće), mogu li potpisati novi ugovor i početi raditi na novom poslu a istodobno napraviti Zahtjev za zaštitu prava jer smatram da mi povređeno pravo na 8-satni radni odnos i punu plaću? Da li mi poslodavac i nakon potpisivanja i upućivanja Zahtjeva opet može uručiti otkaz ? Ako dospijem na sud, koliko su dugačke takve parnice iz radnog prava i imam li pravo na plaću do pravomoćne odluke suda? Zahvaljujem na odgovoru unaprijed, jako sam zabrinuta!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

želite li istovremeno prihvatiti ponudu izmijenjenog ugovora, i zahtjevom tražiti da poslodavac poništi otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora? (hoću reći: želite li prihvatiti posao kod istog poslodavca, prema ponudi koju vam je dao, ili kod nekog drugog poslodavca?)

 

Da, isti poslodavac je u pitanju. Još ništa nisam dobila ali sam iz razgovora sa nadređenom osobom shvatila da mi žele ponuditi ugovor za novo radno mjesto (jedan stupanj više rangirano od mojeg na kojem sada više ne smijem raditi), ali na 4 sata rada i pola plaće a to znači i na pola staža. Smatram kako je to nepravedno prema meni (imam preko 20 godina staža kod istog poslodavca bez dana bolovanja i savjestan radnik na vrlo odgovornom poslu) i stavlja me u krajni rub preživljavanja...:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da, još jedno pitanje; mogu li ja osobno zahtijevati ponovno vještaćenje o zdravstvenoj sposobnosti kod doktora medicine rada? Naime poslodavac me je tamo uputio priloživši dopis opisa radnog mjesta na koje me namjerava postaviti, ali uz opis posla koji ne odgovara stvarnom poslu na tom radnom mjestu (prema Katalogu poslova - službeni dokument poslodavca i nije poslovna tajna). pročitavši ovakav dopis doktor je donio Uvjerenje o sposobnosti rada na tom radnom mjestu ali uz određeno ograničenje, pa me sada iz tog razloga poslodavac ne želi zaposliti na puno radno vrijeme. Na pregledu sam odmah reagirala na ovakav dopis od strane poslodavca (bio je prisutan i moj šef) i tražila da se doktoru da na uvid Katalog radnih mjesta kako ne bi stekao pogrešan dojam, ali šef je inzistirao na dopisu od poslodavca. Kasnije sam dobila od sindikata i dopis i uvjerenje koje mu je poslodavac dostavio (imamo dosta jak sindikat :pljesce:) i uvidjela kako je zbog namjerne manipulacije u opisu radnog mjesta moje radno pravo i egzistencija ugrožena. Mogu li sama otići doktoru, dostaviti mu Katalog radnog mjesta i tražiti ponovno vještaćenje zbog krivih podataka (doktor je bio spreman dati suglasnost za radno mjesto bez ograničenja, ali je nakon telefonskog razgovora sa upravom poslodavca promjenio mišljenje radi svoje zaštite i potpuno je u pravu)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija