Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9625
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  172

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Ako ste ranije imali mjeru opreza da se morate javljati jednom tjedno ili rjeđe u policiju, tada to prestaje pravomoćnošću presude, osim ako presudom nije produljeno za neki period. S uvjetnom osudom normalno živite i putujete u inozemstvo, jedino ne smijete biti zatečeni u činjenju drugog kaznenog djela.
 2. Nije, jer je to već uobičajen simbol.
 3. Moja sućut u povodu Vašeg gubitka. Prvo tražite vještačenje svoje medicinske dokumentacije (slika ultrazvuka itd.) od strane nezavisnog liječnika, za kojega bi možda bilo dobro da i nije s Vašeg područja, pa neka Vam on potvrdi da je Vaš izabrani ginekolog bio nesavjestan, onda se obratite odvjetniku koji će Vas uputiti dalje radi podnošenja tužbe i drugih koraka. Imate i opciju prijaviti liječnika radi stegovne odgovornosti Hrvatskoj liječničkoj komori.
 4. Nije ispravno, trebate prijaviti inspekciji rada, pogotovo ovaj dio da morate "odraditi" blagdane i praznike.
 5. Nažalost, ako je protekao rok za žalbu, to više nije moguće. Mislim da nećete s uspjehom u bilo kojem postupku isticati diskriminatornost (odnosno radije, stavljanje u nepovoljniji položaj) jer su u jednom trenutku vrijedila jedna pravila, koja su se odnosila na jedne, a zatim su se ta pravila promijenila, i vrijede za kasnije korisnike.
 6. S obzirom da proizlazi da to nije zakonska obveza LINK, ako se u međuvremenu nešto nije promijenilo, tada bi ili trošak izmjene dimnjaka i bojlera za sve trebala snositi pričuva ili bi svatko to trebao snositi za sebe. Vidite i ovo: LINK. Možete li financirati ovo iz subvencije?
 7. Vidite u Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, čl. 25.-33. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, te se uskladite s tim odredbama. Morate staviti obavijest o videonadzoru, itd.
 8. Ako ne postoji drugi dobavljač za to, onda nemate druge nego sjesti i plakati. Naknadu štete ne možete od njih tražiti ako oni nisu krivi za produljenje roka.
 9. Ako počinitelj od ranije nije bio uhićen, tada se ne radi o žurnom postupku, pa poziv za ročište može trajati i nekoliko mjeseci.
 10. Po mom mišljenju, ne može, jer ga državna služba mora uputiti na državni stručni ispit, prijaviti i sve, i to za državni stručni ispit sukladno njegovog struci (arhivar, upisničar itd.), a to ne može ako nije njihov zaposlenik. Državni službenik se ne može zapošljavati mimo natječaja, pa ni na dopunski rad, po mom mišljenju.
 11. Posebnih skrbnika ima malo i jako su rastegnuti, oni obave razgovor s djetetom ako je dijete sposobno shvatiti značenje postupka, a kod djeteta od 2,5 godine to vjerojatno nije slučaj, tako da će samo napisati izvješće na temelju uvida u spis predmeta, eventualno prisustvovati ročištima i to je to.
 12. Trebalo bi se tretirati po boravištu djeteta.
 13. Čija je kuća u koju je ulagala, na koga glasi?
 14. Bilo bi najbolje u Kanadi, gdje vam je posljednje zajedničko prebivalište i prema čijem pravu je brak i sklopljen.
 15. Neovisno o tome, kuća je stečena prije nego što ste bili u formalno priznatoj izvanbračnoj zajednici s obzirom da je on bio u braku, a imovina od koje je stečena ta kuća potječe od Vašeg oca, koji ju je dao Vama - on je Vama darivao bilo novac za kupnju kuće, bilo kuću samu, što će Vaš otac sigurno i potvrditi. I to Vama osobno, a ne obojima.
 16. Možete, ali ćete morati proći prethodnu proceduru vezano uz dijete - obvezno savjetovanje pred centrom za socijalnu skrb i dogovor o tome s kojim će roditeljem dijete živjeti i kako će drugi roditelj viđati dijete i koliko će plaćati uzdržavanje.
 17. Sud ne može biti zainteresirana stranka, pogotovo ne u postupku u kojemu će kasnije možebitno suditi.
 18. Sud će izvoditi dokaz očevidom uz mjernika i građevinskog vještaka, te vas kao stranke. Uzet će vaše izjave na licu mjesta.
 19. Imate li medicinsku dokumentaciju koja bi potvrđivala Vaše navode da ste tjelesno napadnuti? Takve dokaze sudovi obično ne ignoriraju. Ima li očevidaca?
 20. Da, ako se radilo o nesavjesnom liječenju, koje je počinjeno uz namjeru ili grubu nepažnju, no mišljenje o tome mora dati vještak medicinske struke, a ne pravnik.
 21. Je li taj student završio preddiplomski dio svog studija (npr. od 3+2, je li završio prve 3 godine)?
 22. Je li stan i formalno etažiran i uveden kao takav u zemljišne knjige?
 23. Vi dajete ime oca bolnici pri rođenju, a tada centar za socijalnu skrb i matičar pozivaju tu osobu radi priznanja očinstva (dat ćete podatak gdje ga mogu naći, pa će se taj postupak izvršavati sukladno njegovim pravima kao osuđenika). Dok je u zatvoru, ne može plaćati uzdržavanje, ali Vama će otprilike toliko i trebati da postupak okončate, tako da počnite čim budete bili u stanju nakon rođenja djeteta (a on će po presudi biti dužan plaćati uzdržavanje od rođenja djeteta, sve zaostatke).
 24. Prijavite policiji neovlašteno korištenje osobnih podataka od strane nepoznatog počinitelja, da se ne bi dogodilo da se to događa i ubuduće.
×
×
 • Napravi novi...