Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7729
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  137

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Morali biste javiti supruginom poslodavcu, odnosno dati novu PK iz koje bi bilo vidljivo da na njenoj kartici postoji novi uzdržavani član, tako da oni znaju dobro obračunati plaću.
 2. Znate što može biti? Kov predmet je samo predmet u kojemu se vodi postupak radi potvrde optužnice, sada će potvrđena optužnica s dokazima biti presignirana na vezani spis K i pod tim K-spisom će se dalje voditi predmet. Kov Vam znači "kazneno, optužno vijeće" (koje odlučuje samo o potvrđivanju optužnice, i ni o čemu drugome), a K je glavni kazneni spis.
 3. Ruby_Danderfluff

  TRINGL

  Po mom mišljenju, nije prijevara ako ste korisnike upoznali s tom činjenicom (odnosno, ako su oni svjesni da bi samostalnim sudjelovanjem platili veću cijenu). Naime, Vi (skupljač uzoraka) u tom slučaju djelujete kao posrednik, odnosno kao izvođač usluge (djela), time da popust zadržavate za sebe kao svoju proviziju, odnosno zaradu. Svima dobro, ne znam tko bi Vas prijavio.
 4. Sad smo malo offtopic, ali pošto se radi o događaju iz mog kraja, komentirat ću - kod "bećarca" je meni problem samo to što iz njega proizlazi da je službena osoba u boljoj poziciji nego "obična" žena glede provođenja ovih postupaka.
 5. Ako ste nekome omogućili konzumaciju opojnih droga (stavljanjem na raspolaganje opreme ili prostora), tada možete odgovarati za kazneno djelo iz čl. 191. Kaznenog zakona. Prisluškivanje se još uvijek mora dogoditi u okviru posebnih dokaznih radnji, koje treba dobro obrazložiti da bi se dobilo nalog za isto (a ne radi se o tako ozbiljnom djelu da bi prisluškivanje bilo određeno samo u odnosu na Vas). Ako su određene posebne dokazne radnje, tada je to zakonit dokaz. Sam popis poziva ili poruka ne govori ništa o Vašoj krivnji i trebao bi biti potreban i neki drugi dokaz koji bi Vas povezivao s činjenjem tog kaznenog djela (npr. priznanje onoga kome ste stavili na raspolaganje drogu). Bilo koja osoba se može pozvati na davanje obavijesti u vezi s činjenjem kaznenog djela, a koje su mu poznate. Bez više dokaza, a samo na temelju Vaših neutemeljenih sumnji, zaista je teško nešto reći, postavit ćete se u odnosu na optužbu kad je uopće bude i bilo, zasad ste uskladili svoje ponašanje sa zakonom, a samo druženje s policiji poznatim ili sumnjivim osobama ne znači da ćete biti odgovorni za kaznena djela.
 6. Što se tiče samog udarca i vrijeđanja, trebali ste to podnijeti kao privatnu tužbu zbog lake tjelesne ozljede i uvrede u roku od 3 mjeseca otkad se djelo dogodilo (radi se o privatnoj kaznenoj tužbi, kojom bi počinitelj bio proglašen krivim i osuđen). No građansku tužbu radi naknade štete zbog uvrede i lake tjelesne ozljede možete podnijeti bilo kada u roku od 3 godine od nastanka štete.
 7. Prijavite DORH-u. Oni snose troškove izvida i istrage, Vaš je samo trošak kaznene prijave. Oštećenik svakako sam snosi troškove svog odvjetnika, a ako ga si možete priuštiti, bilo bi dobro da ga imate da vam prati što se s predmetom događa.
 8. Gospodin je potrošač, bilo koji dug koji ispunjava uvjete nesposobnosti za plaćanje, dakle, do bilo koje visine, trebao bi udovoljavati uvjetima za redovni stečaj potrošača. Ovo ograničenje do 100.000,00 kn odnosi se samo na obrtnike, po mom mišljenju (mada i oni tome mogu doskočiti, jer obrtnik uvijek može zatvoriti obrt, a dugovi prelaze na njega osobno). Redovni stečaj se također pokreće na inicijativu potrošača (ispunjavanjem obrasca) kod FINE, prvo ide jedan mirni postupak savjetovanja, a zatim, ako on ne uspije, kod suda se vodi stečaj potrošača na sličan način kao i jednostavni stečaj potrošača.
 9. Po meni, svejedno ništa ne gubite ako podnesete i pritužbu. Naime, ugovor se plaća radi primitka i isporuke pošiljke. Isporuka pošiljke nije obavljena, pošiljka je vraćena pošiljatelju, nije ni pokušana zbog situacije. Proizlazi da je HP preuzeo obavljati isporuku pošiljke za koju je znao da je neće moći isporučiti, odnosno obvezao se ispuniti nemoguću činidbu.
 10. Vaš iskaz je dokaz: vidjeli ste određenu osobu kako sjedi i snima mobitelom satima. To je dovoljno. Ne znate tko je ta osoba, zbog toga "nepoznati počinitelj". Policija će operativnim radom na terenu već ustanoviti o kome se radi.
 11. Što se tiče najamnine, pošaljete društvu dopis da ili počne plaćati zakupninu u određenom iznosu te da sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora, ili da iseli sjedište društva. Bilo je već tih situacija, možete navesti bilo koju adresu za sjedište društva, to se ne kontrolira od strane sudskog registra trgovačkog suda. Tek kad prijavite društvo Poreznoj upravi, PU traži ugovor o najmu ili zakupu, tako da vlasniku prostora može razrezati porez na prihod od zakupa.
 12. Imate, iako sam to u praksi samo jednom vidjela da se primjenjuje, prekršaje po Zakonu protiv ravnopravnosti spolova, po meni je ovo radnja spolne naravi (tapšanje po bedru), koja je izvršena u cilju stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja. OP je ovdje svjedok, i nema zapreke da se čovjeka osudi na novčanu kaznu za to.
 13. A Vi to ne biste napravili? Smatrate da biste glasali za nekog drugog za ravnatelja?
 14. Što je lažno: da su roditelji uvrnuti i da se s njima ne može razgovarati? To je uvreda i kleveta; međutim, to se ne prijavljuje nego sam privatni tužitelj mora podnijeti privatnu tužbu za to djelo. Ako je liječnica nešto radila ili propustila, što po pravilima struke nije smjela, tada je to nesavjesno liječenje i za to treba prijaviti liječnicu.
 15. U takvom slučaju, ako ste uspjeli zaštititi i držite patent za suvenir, tada su šanse odlične. Za dio upita o iskustvima s tužbama pričekajte upućenije komentatore.
 16. Kad primite rješenje, žalite se, i to iz svih žalbenih razloga, ako su napravili propust (a iz njihovog držanja je očigledno da jesu), neka ga i isprave.
 17. Načelno su za postupke radi nekretnina nadležni sudovi mjesta gdje se nekretnine nalaze. Zbog toga vjerujem da biste postupak eventualnog razvrgnuća suvlasničke zajednice trebali pokrenuti u toj zemlji gdje se nekretnina nalazi. Da se radi o našim propisima, razvrgnuće bi išlo tako da bi se stan prodao i podijelio novac. Kredit je s druge strane dug bračne zajednice i bračni drugovi ga snose zajednički za vrijeme trajanja bračne zajednice, a nakon prestanka bračne zajednice onaj bračni drug koji je snosio cijelu ratu kredita, ima pravo na povrat polovice rate od drugog bračnog druga.
 18. Jesu li se pozvali na neku odredbu? Vidite njihov čl. 43. Općih uvjeta za obavljanje ostalih poštanskih usluga, tamo postoje uvjeti za vraćanje poštarine, očigledno Vaša pošiljka nije udovoljavala sigurnosnim uvjetima za međunarodni promet, slijedom čega bi Vam trebali vratiti dio poštarine koji nije iskorišten. Pokušajte time.
 19. Ako znate tko je bio dostavljač, provjerite s njima je li se radilo o plaćanju pouzećem ili plaćanju po računu.
 20. Ne, ako je snimanje na javnu površinu, ne smijete snimati tuđu površinu koja bi trebala biti privatna i skrivena od pogleda (unutrašnjost nečije kuće ili dvorišta, gdje ljudi opravdano očekuju da imaju privatnost).
 21. Koliko je meni poznato, ne, ali baš zbog toga ESLJP ne formalizira i svi obrasci i upute su jasni i dostupni.
 22. Ako postoji takva odluka Grada, to bi trebalo biti u službenom Glasniku grada. Načelno, možete ići tužbom protiv vlasnika bara zbog prekomjernih imisija, radi prestanka i naknade štete, pogotovo ako imate privatna mjerenja po ovlaštenom vještaku koja bi dokazivala da je buka zaista te visine.
 23. Vrlo teoretski, i zaista tjerajući mak na konac, učinci raskida ugovora po čl. 368. ZOO-a su takvi da svaka strana vraća drugoj ono što je primila na ime ispunjenja ugovora (Vi stvar, oni cijenu), odnosno da se stranke oslobađaju svih obveza, osim obveze na naknadu štete (ovo se često previđa). Dakle, onaj tko je odgovoran za štetu koja je nastala drugome vezano uz ugovor, morao bi istu naknaditi. Trošak povrata je po Vama nastao krivnjom trgovca, pa biste trebali tražiti da Vam taj trošak podmire, inače da ćete ih tužiti za naknadu štete. No, kako na to računa i trgovac, pa se tome vjerojatno neće odazvati.
 24. Po mom mišljenju, smijete, no ako je sud već prihvatio Vaš dokazni prijedlog za priklopom tog spisa, sud će tim zapisnikom već raspolagati, pa se samo možete pozvati na njega ili citirati ono iz njega što bi za ovaj predmet bilo relevantno.
 25. Podnesite kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja radi neovlaštenog slikovnog snimanja, odnosno potencijalno nametljivog ponašanja, jer je moguće snimanje usmjereno na točno određenu osobu koja se stalka.
×
×
 • Napravi novi...