Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  8200
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  146

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Ne možete se žaliti, ali možete pokrenuti upravni spor ako je natječaj proveden sukladno Zakonu o općem upravnom postupku.
 2. Nema raskida ugovora kod ugovora na određeno na mjesec dana, ne morate ništa potpisivati. Neka oni puste da ugovor istekne i neka ga ne produlje, nego neka Vas odjave.
 3. Htjeli ste ispasti pošteni prema poslodavcu, a ispali ste... Teško ćete sada dokazati ozljedu na radu, bez medicinske dokumentacije i nakon što je modrica na glavi prošla. Dakle, u tom dijelu ne možete utjecati na poslodavca. Možete prijaviti poslodavca inspektoru zaštite na radu da ste radili, a bez da ste bili osposobljeni za rad na siguran način, ali tada će poslodavac prekršajno odgovarati, a Vi iz toga nemate ništa.
 4. To je suprotno citiranom članku Zakona o radu, i treba prijaviti inspekciji rada.
 5. Po mom mišljenju, niti dug direktora poduzeća, odnosno osobni dug Vašeg supruga iz poslovanja, kao niti dug samog poduzeća, ne može zahvatiti Vas, odnosno vjerovnici se neće imati pravo namirivati od Vas, neovisno o prijavi prebivališta.
 6. To isto nije točno, to je zabluda u koju Vas dovode takva društva, iako u svojim standardiziranim informacijama o EU potrošačkim kreditima jasno pišu da se primjenjuje hrvatsko pravo, jer se u međunarodnim privatnim odnosima na potrošačke ugovore primjenjuje pravo zemlje iz koje je potrošač.
 7. Pokušajte tražiti besplatnu pravnu pomoć za ulaganje presude za naknadu štete, ili se dogovorite s odvjetnikom za postotak.
 8. Koliko je meni poznato, Ovršni zakon ne stavlja ograničenja glede toga tko može biti ovrhovoditelj - može biti onaj kome je netko dužan. Ako ovrhovoditelj zna pokrenuti postupak ovrhe u RH, on to može učiniti. Posrednik može posredovati u pripremi dokumentacije za ovrhu, ali kao ovrhovoditelj će se pojavljivati onaj koji zaista jest vjerovnik.
 9. Što se samo tog osiguravajućeg društva tiče, možda i jest tako, ali tko zna što ta osoba s kopijom Vaše osobne nadalje može učiniti: sklopiti ugovor s teleoperaterom, podignuti mobitel i sl.. Opreza radi, ja bih podigla kaznenu prijavu.
 10. Po odvjetničkoj tarifi, 25 bodova za svaki započeti sat. Bod je 10,00 kn, dakle to je 250,00 kn (+ PDV ako je odvjetnik u sustavu PDV-a) za svaki započeti sat. Odvjetnik eventualno za posebno stručno znanje može naplatiti dvostruku tarifu, ako se radi o posebno kompliciranom predmetu. Odvjetnik tijekom obavljanja odvjetničke usluge ima pravo na naplatu predujma za obavljanje pojedine radnje iz odvjetničke tarife, iako naplata odvjetničke usluge u pravilu dospijeva po okončanju postupka.
 11. To ne odgovara na moje pitanje. Može li osoba sama odlučivati o sebi ili je lišena poslovne sposobnosti, pa joj je Vaša majka postavljena od strane nekog nadležnog tijela za skrbnika, kako kažete? Ili su Vaša majka i ta osoba, koja može donositi odluke o sebi i svojoj imovini, sklopile npr. neki ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, kojim se davatelj uzdržavanja obvezuje davati uzdržavanje, a primatelj uzdržavanja mu se obvezuje prepisati neku ili svu imovinu?
 12. Je li toj osobi oduzeta poslovna sposobnost?
 13. Raspored radnog vremena ovisi o potrebama posla i poslodavca, a ako se ja ne varam, dobivate pola porodiljnog i pola plaće.
 14. Može u jednoj tužbi, da.
 15. Na pogrešno i nepotpuno činjenično stanje - da je sud neprovođenjem tog dokaza na predloženi način pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, odnosno da je počinio bitnu povredu postupka time što Vam je onemogućio da raspravljate pred sudom (točne članke naći ćete po citiranome u Prekršajnom zakonu, vidite čl. 194. pa nadalje).
 16. Dobivate optužnicu na kućnu adresu radi davanja odgovora na optužnicu u roku od 8 dana od primitka, sve to ako budete optuženi.
 17. Požurujte ih, mailovima, pozivima, i sl., isto kao što bi oni Vas da ste još dužni.
 18. Članak 24. (1) Prilikom sklapanja ugovora o radu i tijekom trajanja radnog odnosa radnik je dužan obavijestiti poslodavca o bolesti ili drugoj okolnosti koja ga onemogućuje ili bitno ometa u izvršenju obveza iz ugovora o radu ili koja ugrožava život ili zdravlje osoba s kojima u izvršenju ugovora o radu radnik dolazi u dodir. (2) Radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za obavljanje određenih poslova, poslodavac može uputiti radnika na liječnički pregled. (3) Troškove liječničkog pregleda iz stavka 2. ovoga članka snosi poslodavac. Jedino Vas na ovaj članak mogu uputiti, n
 19. Niste osumnjičeni, zasad Vas se poziva tek na obavijesni razgovor oko toga, mada čl. 206. st. 1. govori o odbačaju kaznene prijave. Stoga mi se čini da ništa od toga. E sad, eventualno ako biste Vi tijekom tog razgovora rekli nešto u smislu - da, ja sam to učinio što mi se stavlja na teret, onda bi se državni odvjetnik morao zaustaviti, dati Vam sve pouke, snimiti Vaše ispitivanje i onda bi to bila formalno valjana radnja, odnosno ne bi bila nezakonit dokaz.
 20. Mora podnijeti novu kaznenu prijavu državnom odvjetništvu, po mom mišljenju. Za ova druga djela za koja oštećenik tvrdi da je podnio kaznenu prijavu, očigledno nisu bila jasno imenovana kao zasebna kaznena djela, ali neka on onda preuzme kazneni progon za sve.
 21. Možete ići s kaznenom prijavom za lažno prijavljivanje kaznenog djela, odnosno davanje lažnog iskaza protiv roditelja djeteta koje je oštećeno (jer je djelo počinjeno na štetu djeteta, koje je zastupano po tom roditelju kao zakonskom zastupniku). Svi rezultati izvida su tajni i neće Vam se posebno slati, nego morate izvršiti uvid u njih u dogovoru s državnim odvjetnikom. Vještačenje djeteta se vrlo iznimno provodi, i u situacijama u kojima se provodi, vrlo je skupo i jako se dugo čeka. Osumnjičenik je samo onaj protiv kojega postoje tek osnove sumnje i u odnosu na kojega se provode izvidi, okr
 22. Moguće je, poslodavac mora biti dovoljno uvjeren u zdravstvenu sposobnost radnika da obavlja posao. Znate da u bilo kojem trenutku poslodavac može naložiti radniku izvanredni liječnički pregled ako sumnja da radnik nije sposoban obavljati posao. Po mom mišljenju, ovo je ista stvar.
 23. O kakvom se postupku radi? Radi utvrđivanja služnosti puta? Ako se postupak radi toga vodi, onda će to sud utvrditi, da.
 24. Naravno da možete izaći iz stana, a da mama proda stan, no to neka Vam bude posljednja opcija. Predlažem da ga prijavite policiji zbog verbalnog i psihičkog obiteljskog nasilja i da tražite od MUP-a mjeru opreza zabrane približavanja Vama i djetetu. Dok ta mjera istekne, promijenite brave. Postoji mogućnost i da MUP neće postupati ako se on zaista ponaša mirno i prepredeno, a nije nasilan ili uzrujan, ali po mom mišljenju vrijedi pokušati. Drugo, neka Vaša mama ne podnese tužbu za iseljenje, već za najamninu. Međutim, sve to savjetujem samo u slučajevima da možete ocijeniti da bivši partner ni
 25. O njegovom trošku ili o Vašem? Privatno se uvijek možete testirati.
×
×
 • Napravi novi...