Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9083
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  167

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Načelno govoreći, najmodavci imaju zakonsko pravo zadržanja na stvarima najmoprimaca koji su ostali dužni. Barem provjerite je li čovjek zaista odvjetnik LINK
 2. Ja bih ipak prihvatila 50% od predujma, neko vrijeme je ipak utrošeno i odvojeno, neki trošak s njihove strane je učinjen, pa mislim da u dogovoru trebate prihvatiti ovo, jer kažem, nema neke prakse, sve je podložno međusobnim dogovorima.
 3. Ometaju li Vaš privatni mail? U tom slučaju biste mogli podnijeti prijavu AZOP-u.
 4. Prestanak članstva u društvu može biti putem istupa ili isključenja. Isključeni možete biti izričito ako je mogućnost isključenja, uvjeti itd. definirani društvenim ugovorom. Ako nisu, tada drugi članovi mogu tužbom zahtijevati isključenje iz opravdanog razloga, ili samo društvo ili pojedini članovi ako se radi o osobito važnom razlogu (čl. 420. Zakona o trgovačkim društvima).
 5. Prijavite policiji i CZSS, i svakako ako imate sredstava, angažirajte psihologa ili psihijatra koji ima iskustva u adolescentskoj psihijatriji.
 6. Nema ustaljene prakse, svaka je obitelj za sebe - koliko je koji roditelj angažiran, koliko su mu djeca privržena, koji roditelj ima bolje roditeljske kompetencije... U praksi se može vidjeti od pola-pola, do potpune dodjele djece jednom roditelju, do podjele djece između roditelja... Tako da ćete morati pokrenuti postupak pred centrom i vidjeti što ćete se uspjeti dogovoriti, jer dogovor je zapravo najbolji za dijete - sporazumijete li se i dobrovoljno pristanete na nešto, tada ćete se toga i držati, pa dijete neće morati trpjeti napete odnose zbog prekršenih dogovora i sl.
 7. Zadužnica je, primjerice, instrument osiguranja plaćanja.
 8. Što njezin odvjetnik kaže, gdje je zapelo?
 9. Ruby_Danderfluff

  razvod

  Unatoč tome što stan nije bračna stečevina, djeci predstavlja obiteljski dom. Jednom ćete sigurno s djecom morati iseliti iz tog stana, ali ne mora to biti dobrovoljno, neka Vas on iseli - tužbom radi iseljenja, ako će je pokrenuti, i kasnije ovrhom radi iseljenja (deložacijom). Situacije verbalnog, psihičkog ili ekonomskog obiteljskog nasilja svakako prijavite, to Vam može pomoći utoliko da protiv njega bude određena mjera opreza zabrane približavanja, pa da imate neko vrijeme mira i da možete razriješiti svoju stambenu situaciju.
 10. Prva adresa Vam je centar za socijalnu skrb, morate podnijeti zahtjev za obvezno savjetovanje prije donošenja odluke o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, bit će organizirano najmanje 2, a najviše 3 termina prilikom kojih ćete se dogovoriti oko toga s kojim roditeljem će dijete živjeti, tko će plaćati eventualno uzdržavanje i kako će taj roditelj viđati dijete. Ako se uspijete dogovoriti, sklopit ćete plan zajedničke roditeljske skrbi koji će proći potvrdu na sudu po vašem zajedničkom prijedlogu, a ako ne, morate ishoditi izvješće o provedenom obveznom savjetovanju, koje Vam je formalni predu
 11. Postupak pred centrom nije kazneni postupak, ne možete koristiti blagodat neiskazivanja (osim toga, takva blagodat pripada samo svjedocima, ne i okrivljenicima, a što vjerujem da ste Vi i suprug). Svakako idite, djelatnici centra će Vam reći o čemu je riječ.
 12. Mogu, zašto ne, ako ste zadržali 600 kn novca od utrška koji ste trebali u roku od 24 sata položiti.
 13. U državnim službama načelno nema zapošljavanja na ugovor o djelu, nego na ugovor o radu, pa i zamjene se zapošljavaju na ugovor o radu na određeno vrijeme, do povratka djelatnika s bolovanja. Svakako to provjerite.
 14. Sporazumno je moguće, pokušajte organizirati sastanak i dogovoriti se.
 15. Ne plaćate sudske pristojbe, trebat ćete medicinskom dokumentacijom i svjedocima dokazati da se nasljednica teže ogriješila o zakonsku obvezu uzdržavanja (mada kao bračna družica nije imala takvu obvezu), odnosno da mu nije pružila nužnu pomoć, odnosno da ga je ostavila u prilikama opasnima po život i zdravlje (što možete dokazati iskazom sina, svojim saslušanjem, privođenjem od policije itd.) Podnosite tužbu, kojom tražite da sud utvrdi da je ta i ta nedostojna za nasljeđivanje iza ostavitelja. Ako možete to sami, podnesite tužbu sami (samo vodite računa da sve tužbe moraju imati valjanu
 16. Nemate, ako je u Vašem rodnom listu kao Vaš otac upisana druga osoba.
 17. Da, po vrijednosti ostavine se određuje ostavina, po Tarifi javnobilježničkih nagrada u ostavinskom postupku.
 18. Možete po osnovi upotrebe tuđe stvari u svoju korist, čl. 1120. ZOO-a, a možete i po osnovi čl. 46. Obiteljskog zakona. Po prvoj osnovi ima nešto pravomoćne sudske prakse, po drugoj osnovi još nisam susrela takve odluke. Ali kako je opći zastarni rok do 5 godina unatrag, svakako imate pravo na zaostatke unatrag jednu godinu.
 19. Vi ćete dobiti neto, isplatitelj će obračunati doprinose. Nažalost, po svakoj osnovi po kojoj stječete dohodak, dužni ste platiti porez (odnosno platitelj za Vas), ali imate šansu dobiti povrat poreza po tim drugim dohotcima ako ispunjavate sve uvjete.
 20. To svakako treba prijaviti kao ozljedu na radu, a po mom mišljenju bi imao pravo i na odštetu ako je dolazio ili odlazio s posla, jer je odgovornost poslodavca objektivna.
 21. Vrlo bizarna situacija. Pošto možebitno nisu povezani, ostalo Vam je još mirovinsko gdje do sada niste bili. Za štetu koju ste pretrpjeli (troškovi pristojbi, prijevoznih troškova, vađenja eventualno novih dokumenata, telefoniranja), teoretski možete potraživati naknadu štete od države, time da prethodno odštetni zahtjev podnosite Općinskom državnom odvjetništvu, Građansko-upravnom odjelu u Vašem mjestu prebivališta. Međutim, odštetni zahtjev mora biti dokumentiran i poduprt dokazima (računi za pristojbe, gorivo itd.)
 22. Međa se može utvrđivati na temelju: 1) katastarskog nacrta 2) sporazuma susjeda 3) posljednjeg mirnog posjeda 4) pravične ocjene suda.
 23. Na koji način je odlučeno da se kuća vraća majci, na temelju ugovora, sudske odluke, nasljeđivanja...?
×
×
 • Napravi novi...