Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9545
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  172

Sve što je Ruby_Danderfluff objavio

 1. Stalni radni odnos (gdje ste prijavljeni na mirovinsko i zdravstveno) obustavlja svaku vrstu mirovine (načelno), pa i obiteljsku. Bilo koja druga vrsta povremenog ili honorarnog posla (preko studentskog ugovora, preko ugovora o djelu) ne obustavlja isplatu mirovine, samo iznos primitka mora biti ograničen, ako se ne varam.
 2. Nažalost, ovo će se pitanje morati regulirati sad kada dolazi i dijete. Morat će se suočiti s njezinim roditeljima i vjenčati se ili živjeti u vezi. On ne može odgovarati s obzirom da djevojka nije mlađa od 15 godina, jer to kod nas zakon tretira djetetom s kojim nije dopušten spolni odnošaj. Napominjem da ako ne žele ili ne mogu zadržati dijete, postoji mogućnost prekida trudnoće. Ovisno o okolnostima, treba donijeti najbolju odluku za sebe.
 3. Ja takvu noviju praksu nisam vidjela, ali ako ćete pokušati, možda će Vaš predmet biti dio te novije prakse.
 4. Ne, ako je faktična bračna zajednica (a ne formalni brak) prekinuta u času otvaranja obrta.
 5. Pad razreda, ako dijete upiše ponovno razred, i dalje se smatra urednim ispunjavanjem obveza.
 6. Može sud naložiti da provedete testiranje na droge, da. Tada ćete otići u neku instituciju koja provodi testiranje i dati krv, te dobiti nalaz i predočiti ga sudu.
 7. Ima smisla ako supruga na to pristaje, ali podijelite pola-pola, alimentaciju nikako nećete izbjeći time što biste dali 1/3 za uzdržavanje djeteta, pa bolje od tog novca plaćajte redovito uzdržavanje.
 8. Načelno, trebate mu dopustiti (ako ne mirno, onda u sudskom postupku) da napravi nužne radove radi otklanjanja veće štete od svoje nekretnine; dakle, da postavi skelu u susjedskom dvorištu ako ne može na drugi način doći do tog zida svoje građevine. Što se tiče ulaska u tuđe, tih 10 cm načelno mu ne morate dopustiti, ali radi dobrosusjedskih odnosa većina ljudi to čini.
 9. Pišite prigovor, nemate što izgubiti. Ali morate i sami sebi reći da ste bili neoprezni i da ste u upravljanje trgovačkim društvom (Vi ni sada ne znate što ste preuzeli, obrt ili trgovačko društvo) upustili bez razmišljanja. Nažalost, sada ćete se teško istoga riješiti. Vi možete s izvatkom iz sudskog registra napraviti sebi pečat, to znate? Vi ste direktor tog društva i možete otići u sudski registar trgovačkog suda i tražiti da Vam izdaju izvadak iz sudskog registra, s time otići kod gravera i napraviti novi pečat. Prigovor šaljete u FINU, a FINA prosljeđuje ne trgovačkom sudu, već opći
 10. Upravo se to, G-man, dogodilo u posljednjoj odluci koja je oplela po našem pravosuđu iz Strassbourga - čovjek kojemu je trebala biti oduzeta vozačka dozvola, a nije bila zbog sporosti prekršajnog pravosuđa, sjeo je u auto i pregazio čovjeka, zbog čega je utvrđena povreda prava na život obitelji poginuloga. LINK LINK "Upravo to je razlog zašto, mišljenja je ESLJP, vlast nije uspjela osigurati povjerenje javnosti u poštivanje vladavine prava i sposobnosti vlasti da spriječe bilokakvu pojavu sličnih nezakonitih djela, a što predstavlja povredu Konvencije." Meni zato ovo pitanje ima logi
 11. A što imate izgubiti? Vrlo je vjerojatno da nećete više tamo raditi s obzirom na navedeno.
 12. Onda možete podnijeti ponovno zahtjev, i ponovno inicirati njihovu odluku.
 13. Po mom mišljenju, to jest radno iskustvo, ali na temelju njega niste stekli radni staž u vremenskom trajanju.
 14. Neće biti nikakve kazne, eventualna ovrha, pa se onda troškovi ovrhe gomilaju na taj račun koji su Vam izdali. Možete ih prijaviti inspekciji rada, odgovarat će onaj za kojega ste obavljali rad. I za ovo odgovara poslodavac.
 15. Naravno, možete podnijeti zahtjev za mirovinu i prije isteka godine.
 16. Svi imaju pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu, samo se trebaju prijaviti u svojstvu nezaposlene osobe u roku od 30 dana od dana prestanka zadnjeg radnog odnosa.
 17. Nažalost, s obzirom na opisano, vjerojatno nećete uspjeti s tim zahtjevom, no uvijek možete podnijeti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa pa se poslodavac možda predomisli.
 18. Mora imati računovodstveno isplatnice, da je radnicima predao, da to može pravdati kao poslovni trošak. Poslodavac je na ovaj način izvukao novac iz firme i utrošio ga za sebe. On trenutno nikome to ne dostavlja, ali u slučaju porezne kontrole ili nadzora inspekcije rada, morat će pokazati. Dakle, prijavite poslodavca inspekciji rada ili poreznoj. Ili prijeđite preko toga i zaboravite.
 19. Ne može u MUP-u promijeniti prebivalište bez suglasnosti drugog roditelja. Ako istu ne dobije, morala bi pokrenuti postupak radi zamjene suglasnosti sudskom odlukom. Ali slažem se, dok god nema odluke o tome s kojim roditeljem dijete ustvari živi, sve ovo je izlišno.
 20. U pravu su utoliko što Vi jeste gradili na tuđemu, pa taj čije je to vlasništvo može Vas postupkom iseliti (djed djece, pretpostavljam). No neka riješe problem time što će Vama i djeci kupiti neki stan drugdje u vrijednosti Vašeg ulaganja u nekretninu, tako da budete zbrinuti, to je bolje rješenje nego da se sudite idućih 5-6 godina.
 21. Kakva je to mjera nadzora? Načelno, kao stranka u postupku možete tražiti uvid u spis upravnog tijela (CZSS).
 22. Ne možete nikako, možete tražiti da bude viđanje pod nadzorom centra ako je aktualna alkoholna ovisnost, ili da termini viđanja budu kraći dok se ne vidi je li sve u redu.
 23. Neki su imali ideju biti odvjetnici koji se bave samo tužbama protiv drugih odvjetnika Kladili su se koliko će posla imati.
 24. Potvrđujem, nije uobičajeno da se punomoćnici protivnih strana voze zajedno u automobilu, nije uobičajeno da ako stranka to zatraži, punomoćnik ne bude na lokaciji (pod uvjetom da će to moći i naplatiti, naravno, kao i sav trošak), ili da ne ovlasti nekoga da ga zamijeni.
×
×
 • Napravi novi...