Jump to content

Konzutacije oko agencijske provizije


DiAnA30

Preporučene objave

Dragi članovi portala Legalis,

javljam Vam se kao najmoprimac jedne nekretnine. Naime samostalno sam se javila na oglas za najam nekretnine na jednom internet portalu i dogovorila razgled nekretnine. Nakon razgleda sam potpisala papir kao potvrdu da sam gledala nekretninu. Dobila sam informaciju da je nekretnina slobodna od kraja tekućeg mjeseca u kojem sam gledala nekretninu da bi se to odužilo na 2 mjeseca kasnije jer je najmoprimac koji je živio u stanu imao prolongirane radove u nekretnini u koju je trebao useliti. U tom periodu se agentica uopće nije javila da me obavijesti o konačnom datumu već sam samostalno komunicirala s vlasnicom nekretnine.

Nakon 2 mjeseca konačno sam dobila datum kad mogu useliti i na taj dan sam potpisala ugovor o najmu s vlasnicom stana. Rečeno mi je da ću račun za posredničku proviziju dobiti naknadno.

2 puta sam zvala agenticu u međuvremenu da joj se požalim na stanje stana koji je iznajmljen kao potpuno namješten, a ima dosta problema, koji se tek naknadno mogu vidjeti. Također, stan nije bio uredan i spreman za useljenje na dan od kad mi je tekla najamnina, već su se tek farbali zidovi.

Nakon 3 mjeseca se agentica sjetila poslati svoju fakturu, i na moju reklamaciju koju sam vam navela, ona odgovara da je njezin posao bio posredovanje da se nekretnina iznajmi, i da ona nema veze s čišćenjem, i ostalim.

Smatram da je to netočno, i zapravo neprofesionalno ponašanje, ukoliko je agent taj koji posreduje u najboljem interesu nalogodavca, tj. mene.

Jesam li joj ja dužna platiti puni iznos 1 najamnine pod ovakvim uvjetima? Također sam bila spremna ponuditi simbolični iznos za pokazivanje stana i sklapanje ugovora, na što je ona navela da je sklapanje ugovora njezina dobra volja a ne obveza.

Izvod iz njezinog dopisa: Naš posao posredovanja je po zakonu spojiti vas s osobom s kojom će te pregovarali o iznajmljivanjuu stana i sudjelovati u pregovorima da do sklapanja ugovora i dođe. S obzirom da smo vam pokazali stan,dogovorili cijenu i rokove, mi smo naš posao odradili. Računi, ugovori i sve ostalo uopće nije naš posao, ali smo i to odradili, gratis.

 

Molim Vas za pomoć,

 

Unaprijed zahvaljujem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija