Jump to content

Uvoz novog kioska iz Burgarske i IGH atest


caffe bar

Preporučene objave

Postovani,

 

Buduci da mi nitko nije mogao dati odgovor, molim Vas da mi pomognete.

Planiram uvesti ugostiteljski kiosk iz firme koja ih izraduje po mjeri u Bugarskoj. Ta tvrtka izdaje uobucajeni atest ISO 9000, medutim da bih dobio minimalne uvjete nasi nam traze nekakav atest od IGH. Kad sam zvao IGH oni su mi rekli da bi prvo trebali unistiti nekoliko takvih kioska pa tek onda izdati atest. I da to vrijedi kad se uvodi vise kioska. Znaci ni jedni ni drugi nemaju rjesenje za mene. Htio bih ga uvesti iz Bugarske jer je duplo jeftinije ga izraditi dole nego kod nas u Hr.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bog, za dobivanje minimalnih uvjeta ugostitelsjkog kioska nije bitno odakle je, bitno da je opremljen prema pravilniku. Mora biti do 15m2 i imati unutar sebe elemente kao sto su radna povrsina, jednodjelni sudoper ako se pranje obavlja strojno ili dvodjelni ako nema mašine. Svakako treba imati i poseban umivaonik za prati ruke te rashladni uređaj i koševe za otpatke na nožno otvaranje. Od atesta se traži atest elektroinstalacije, ventilacije (napa), analiza vode i atest buke. Atest struje, buke i ventilacije moze obaviti ista firma tipa Zagrebinspekt, ING-Atest, Zast i drugi koji su ovlašteni. Nalaz vode ti radi Zavod za javno zdravstvo. Atesti struje i ventilacije idu u Ured sržavne uprave koji izdaje rješenje o minimalnim uvjetima, dok buku treba nositi u sanitarnu inspekciju koja na temelju tog atesta izdaje rješenje za buku, koje nosis uredu za minimalne uvjete. Nadam se da je pomoglo. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija