Jump to content

zdravstveno osiguranje, njemačka - hrvatska


jim

Preporučene objave

Od nedavno, nepun mjesec dana, imam gewerbe u njemačkoj, ali nikakvo zdravstveno (ni mirovinsko), dali mogu prijavit zdravstveno u hr preko nezaposlenih, na svoje ime ili bar na suprugino koja je nezaposlena.. to sam mogao, ali neznam dali sada smeta taj gewerbe.. molim pomozite.. hvala

podpitanje bi bilo dali

( pošto po nekima nisam obavezan u njemačkoj prijavit zdravstveno ako zarada ne prelazi određen iznos mjesečno, odnosno godišnje,.. da napomenem da nemam nikakvu uplatu, zaradu, u ovom periodu)

mogu prijavit zdr u hr preko mene nezaposlenog ili supruge nezaposlene, ako tamo imam gewerbe preko kojeg nemam zdravstveno.. hvala nadam se da sam bio jasan,.. situacija je takva, malo komplicirana..

molio bih brz odgovor zbog hitnosti situacije, najljepše zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu si.. gewerbe je zapravo kao kod nas obrt.. no mene zanima dali u hr mogu uzet zdravstveno kao nezaposlen jer to u hr i jesam ili preko supruge koja je nezaposlena i ima prek toga zdr osig ... to su mi nudili da se u početku zdr osig preko nje i uzmem evropsku iskaznicu.. no neznam dali mogu to kad tamo imam "obrt" iako nemam tamo ni mirov.. ni zdr.osig..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaista ne znam kako možeš u Njemačkoj imati obrt , a nemati zdravstveno i mirovinsko.

Što se tiče Hrvatske , stoji ono što sam ti napisao. Ako imaš u Hrvatskoj zdravstveno , to osiguranje možeš koristiti u Njemačkoj samo u hitnim slučajevima. Ne možeš otići kod liječnika i tražiti pregled krvne slike ili slično.

U svakom slučaju moraš kontaktirati HZZO.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvorio sam ga polovicom proslog mjeseca.. nisam radio ni rjesio tj odabrao i prijavio, mir i zdr osig.. zatim sam dosao u hr i razbolio se.. nisam sposoban otići zatvoriti gewerbe.. a trebam zdr osig ovdje u hr da odem doktoru.. jer iako imam tamo obrt , nemam jos nikakve iskaznice ni potvrde da sam uzeo zdravstveno tamo u njem... kazem, bas mi se potrefilo.. hvala tebi.. vidjet cu sutra sa zavodom za zdravstveno... nema mi druge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija