Jump to content

Problem s najmodavcima


Vivadica

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć.

Dečko i ja smo 18.09.2015. potpisali ugovor o najmu stana koji kreće od 01.10.2015. Ugovor je potpisan na 12 mjeseci. Međutim, naišli smo na mnoge probleme. Sve je počelo s cijenom najma. U ugovoru je navedeno da najam iznosi 300 eura, međutim, usmenim dogovorom je dogovoreno da plaćamo 2150 kn. Na taj iznos imamo i uplatnicu za polog koji smo dali. Drugi mjesec najmodavac je odlučio da je cijena ipak 2250 kn. S obzirom da je to protuvrijednost 300 eura kako stoji u ugovoru, a on se pravio 'lud' što se tiče dogovora o fiksnom iznosu, platili smo nadajući se da je to to.

Sljedeći mjesec ( nakon dva mjeseca boravka u stanu ) njegova supruga je došla u stan te rekla da nas oni ne misle prijaviti, iako je usmenim dogovorom s njenim mužem bilo dogovoreno da se barem dečko prijavi, s obzirom da je ugovor on potpisao. A i u ugovoru stoji da sve poreze i prireze snosi najmodavac. Prešli smo i preko toga.

I da bi danas, nakon tri mjeseca provedena u stanu, oni opet promijenili mišljenje što se tiče plinskog kuhala i bicikla u stanu. Napominjem, prije ulaska u stan sve je dogovoreno s njenim suprugom, koji se danas pravio lud i da nije to odobrio.

Znam, pogriješili smo što to nemamo napismeno, ali strah nas je što će biti sa svakim sljedećim mjesecima, tj. što će još od uvjeta mijenjati kako ih je volja.

Mi bismo izašli iz stana, te nas zanima imamo li pravo na povrat pologa. U potpisanom ugovoru stoji da povrat dobivamo nakon 12 mjeseci, oni tj. ona ne želi sporazumni otkaz ugovora, a mi ne znamo koja su nam prava i mogućnosti. Molimo Vas za pomoć, savjet... bilo što. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija