Jump to content

promaknuće tijekom trudnoće


kro85

Preporučene objave

Poštovani, molila bih vas za savjet. Radim u velikoj tvrtki i zaposlena sam na neodređeno. Već više od pola godine sam u pregovorima za napredovanje na mjesto rukovoditelja, ali zbog glomaznosti i tromosti cijelog sustava (potrebo je odobrenje na više razina itd...) taj proces je potrajao. Zadnji put sam konzultirana od strane direktora prije tri mjeseca u smislu da se radi na tome, ali mi ne može reći točan datum. Prije tjedan dana sam iz ostalih izvora (dakle ne od strane direktora ili Službe ljudskih resursa) čula da je moj ugovor na potpisivanju kod izvršnog direktora i da se spominje datum 1.4. kao početak rada. Informacija je potekla od osoba koje također odobravaju taj ugovor i već se ponašaju prema meni kao da vršim tu funkciju. Dakle, nisam obaviještena službeno. Trenutno sam u 9. tjednu trudnoće i na poslu to nitko ne zna. Smatram da nisam obvezna barem do kraja prvog tromjesečja reći da sam trudna, ali zbog ove situacije stvarno ne znam što bih trebala napraviti. Vjerojatno će me samo pozvati da potpišem ugovor i nisam sigurna da je to trenutak u kojem bih trebala reći da sam trudna. Svjesna sam da se tu nameće i moralno pitanje jer znam da kroz nekoliko mjeseci više neću moći raditi, ali voljela bih ako biste me mogli savjetovati s pravne strane.

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa sad , ovdje bi moglo biti :

Obveza radnika da obavijesti poslodavca o bolesti ili nekim drugim okolnostima

 

Članak 24.

 

(1) Prilikom sklapanja ugovora o radu i tijekom trajanja radnog odnosa radnik je dužan obavijestiti poslodavca o bolesti ili drugoj okolnosti koja ga onemogućuje ili bitno ometa u izvršenju obveza iz ugovora o radu ili koja ugrožava život ili zdravlje osoba s kojima u izvršenju ugovora o radu radnik dolazi u dodir.

 

ili

čl.30

 

(2) Poslodavac ne smije tražiti bilo kakve podatke o trudnoći niti smije uputiti drugu osobu da ih traži, osim ako radnica osobno zahtijeva određeno pravo predviđeno zakonom ili drugim propisom radi zaštite trudnica.

 

Pa šta ako ste trudni. Jedino bi bio problem, ako bi to ugrožavalo vas ili dijete, ali mislim kako tu nije takav slučaj.

Moj savjet , preuzmite vi taj posao pa ćete vidjeti kako dalje . Ima tu i članak koji kaže :

 

Članak 30.

 

(1) Poslodavac ne smije odbiti zaposliti ženu zbog njezine trudnoće, niti joj zbog trudnoće, rođenja ili dojenja djeteta u smislu posebnog propisa smije ponuditi sklapanje izmijenjenog ugovora o radu pod nepovoljnijim uvjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija