Jump to content

Razvod braka


Deutsch

Preporučene objave

Morate podnijeti zahtjev centru za socijalnu skrb za provedbu postupka obveznog savjetovanja. Nakon provedenog postupka podnosite tužbu. Postupak obveznog savjetovanja pred centrom je preduvjet za podnošenje tužbe (tužba će biti odbačena ako uz nju nije priložena obavijest centra o provedenom postupku savjetovanja).

 

Tužbom tražite da se brak razvede, da se odredi s kojim roditeljem će djeca živjeti, da se uredi ostvarivanje osobnih odnosa drugog roditelja s djecom (susreti i druženja) te da se drugom roditelju naloži plaćanje alimentacije.

 

U obiteljskim postupcima sud nije vezan zahtjevom stranaka, pa ne morate brinuti da ćete s pravne strane nešto krivo napisati, bitno je samo da je iz tužbe jasno što sve želite ostvariti postupkom.

 

U svakom slučaju, prvi korak vam je centar za socijalnu skrb, pa se njima obratite i oni će vas uputiti kako i što dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

u braku sam 4. godine, strani sam državljanin i imam dijete od 3. godine.

Muž me verbalno maltretira, viče, vrijeđa, prijeti razvodom (a mislim da će ovaj put i otići da podnese zahtjev za razvod), prijeti oduzimanjem djeteta i isterivanjem iz RH. Trenutačno nisam u radnom odnosu, nemam nekretninu. Imam odobren privremeni boravak još 3 godine (ali to pretpostavljam samo ako sam u braku?).

Zanima me da li i na koji način mogu ostati u RH i kako da se izborim za skrbništvo.

Danas mi je rekao da poznaje i Boga i vraga i da može napraviti da vrlo brzo izletim iz zemlje i da dijete (skrbništvo) nikad neću dobiti.

Bila bih Vam zahvalna za svaki savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija